advertisement
Laajenna hakuaPiilota laajennetut vaihtoehdot

Macarons a’la sara

Arvosana 0/5
Aloita tekemällä valkuaismassa. Vatkaa kananmunan valkuaiset kovahkoksi vaahdoksi. Laita pieneen kattilaan sokeri ja vesi. Laita lämpömittari sokeri-vesimassaan ja anna kiehua siirappimaiseksi, kunnes lämpötila on 118 astetta. Ota kattila pois liedeltä. Lisää lämmin sokeriseos valkuaisvaahtoon ohuena vanana koko ajan sähkövatkaimella vatkaten. Laita valkuaismassa sivuun.

Mantelimassa: Vatkaa kulhossa kananmunan valkuainen vaahdoksi, lisää joukkoon tomusokeri ja mantelijauho, sekoita. Lisää mantelimassaan vähitellen valmiiksi vatkattu valkuaismassa ja sekoita puuhaarukalla niin että se on tasaista. Jaa kahteen eri kulhoon. Värjää toinen massa keltaisella ja toinen punaisella elintarvikevärillä.. Lusikoi taikinaa pursotin tai tai pakastepussin johon leikkat reiän. Pursota pieniä macaron-nappeja leivinpaperoidulle uunipellille. Muista jättää väliin tilaa sillä napit kohoavat uunissa. Anna nappien seistä pellillä ainkin 30 min että nappien pinta saa kalvon,näin macaroneista tulee tasaisia. Paista nappeja 150 asteessa uunissa 17-25 min kunnes niiden pohjat ovat kovettuneet ja irtoavat leivinpaperista. Irrota macaronin puolikkaat varovasti leivinpaperista kun ovat hieman jäähtyneet. Tee seuraavaksi macaroonien täytteet.

Vadelmatäyte: Laita kattilaan pakastevadelmat sokeri, vesi ja sitruunamehu. Anna massan keittyä reilusti kasaan niin että se on paksuhkoa ja siirappimaista. Anna jäähtyä. Sekoita sähkövatkaimella voi kuohkeaksi, lisää jäähtynyt siirappi ja sekoita hyvin ainekset keskenään. Laita täyte pursotinpussiin.

Passiontäyte: Siivilöi passionhedelmän lihaa niin että siemenet jäävät siivilään ja että nestettä on noin 1dl verran. Laita passionneste sekä sokeri kattilaan ja anna keittyä siirappimaiseksi. Sekoita sähkövatkaimella voi kuohkeaksi, lisää joukkoon jäähtynyt passionsiirappi ja sekoita hyvin sekaisin. Laita passion täyte pursotinpussiin. Seuraavaksi laita vadelmatäyttä kahden punaisetn macronsnappejen väliin ja sitten passion täytettä taas kahden keltaisen macroonsnappejen väliin. Säilytä macaroonit jääkaapissa ilmatiiviissa rasiassa. Macarooneja voi myös pakastaa.


Soveltuu lapsille: ei
Soveltuu kasvissyöjille: ei
Ohjelmasta:
Reseptin luoja:: Sara La Fountain