advertisement
Laajenna hakuaPiilota laajennetut vaihtoehdot

Onigiri

Arvosana 0/5
Huuhtele sushiriisi huolella. Lisää vesi ja riisi kattilaan, kiehauta vesi ja laske sitten lämpöä. Anna keittyä miedolla lämmöllä noin 45 minuuttia, kunnes kaikki vesi on imeytynyt ja riisit ovat kypsyneet. Seuraa viimeiset minuutit huolella, jottei riisi pala pohjaan. Nosta kattila sivuun ja anna riisin höyrystyä kannen alla kymmenisen minuuttia. Pöyhi riisiä haarukalla ilmavammaksi ja mausta riisiviinietikalla, suolalla ja sokerilla. Anna jäähtyä.

Kuori avokado ja poista siitä kivi. Lusikoi kulhoon ja muussaa haarukalla. Mausta soijalla ja kuivalla pannulla paahdetuilla seesaminsiemenillä.

Hienonna siitakesieniä ja paista niitä oliiviöljyssä kovalla lämmöllä muutama minuutti. Kuori ja raasta inkivääri. Mausta sienet inkivääriraasteella ja soijalla. Anna jäähtyä.

Lusikoi riisiä toiselle kädellesi. Paina vapaalla, kostutetulla kädellä riisiin pieni kuoppa ja lusikoi siihen hieman avokadotäytettä. Sulje riisiä täynnä oleva kätesi ja pyöräytä riisistä pallo niin, että täyte jää sen sisälle. Leikkaa norilevy neljään osaan ja kiedo yksi neljäosa riisipallon ympärille. Toista sama molempien täytteiden kanssa, kunnes kaikki raaka-aineet on käytetty. Nauti!


Soveltuu lapsille: kyllä
Soveltuu kasvissyöjille: kyllä
Reseptin luoja:: Santeri Hämäläinen