advertisement
Laajenna hakuaPiilota laajennetut vaihtoehdot

Herne-mintturisotto

Arvosana 0/5

Tee alkuun minttuinen hernesose. Yhdistä kaikki raaka-aineet ja aja niitä hieman hienommaksi monitoimikoneessa. Rakenne saa jäädä hyvin karkeaksi. Maista ja tarkista, että maut ovat kohdallaan. Siirrä sivuun odottamaan.

 

Kuumenna kasvisliemi. Kuori ja hienonna sipulit sekä selleri ja siirrä paksupohjaiseen kattilaan. Kuullota niitä öljyssä noin 5 minuuttia. Lisää joukkoon riisi ja nosta hieman lämpöä. Riisit alkavat paistua pannulla, joten sekoita aineksia koko ajan. Paras väline tässä on vispilä! Noin minuutin kuluttua riisit ovat hiukan kuultavia. Lisää viini ja jatka sekoittamista. Koita olla huumaantumatta ilmassa leijuvasta tuoksusta!

 

Kun viini on imeytynyt riisiin, lisää kattilaan ensimmäinen kauhallinen lämmittämääsi kasvislientä. Lisää myös pieni ripaus suolaa. Vähennä lämpöä hieman, jotta riisit eivät kypsy ulkopinnaltaan liian nopeasti. Lisäile lientä kauha kerrallaan aina kun edellinen on imeytynyt riisiin melkein kokonaan. Sekoita riisiä koko ajan vispilällä, jotta riisistä irtoaa kermaista tärkkelystä. Tämä vaihe kestää reilut 15 minuuttia ja vaatii lieden äärellä päivystämistä, joten se on huomattavasti nautinnollisempaa viinilasi toisessa kädessä!

 

Liemen lisäilyn loppuvaiheilla voit lisätä joukkoon minttuisen hernesoseen. Kun riisi on sopivan kypsää eli antaa vielä hieman purutuntumaa, ota risotto pois liedeltä. Risoton pitäisi olla tässä vaiheessa sopivan kosteaa ja valuvaa. Lisää joukkoon voi ja raastettu parmesan. Anna risoton muhia kannen alla viitisen minuuttia. Maista ja mausta tarvittaessa lisää.

 

Nostele risottoa syville lautasille ja viimeistele ne kuivalla pannulla paahdetuilla pinjansiemenillä.Soveltuu lapsille: ei
Soveltuu kasvissyöjille: kyllä
Reseptin luoja:: Santeri Hämäläinen