KÄYTÄMME ENSIMMÄISEN JA KOLMANNEN OSAPUOLEN EVÄSTEITÄ PARANTAAKSEMME PALVELUAMME, SOPEUTTAAKSEMME MAINONTAAMME JA TALLENTAAKSEMME MIELTYMYKSENNE SIVUSTOLLAMME. JATKAMALLA SIVUSTOMME KÄYTTÖÄ HYVÄKSYT EVÄSTEIDEN KÄYTÖN. KLIKKAA OHEISTA LINKKIÄ SAADAKSESI LISÄÄ TIETOA EVÄSTEISTÄ (MM. EVÄSTEIDEN INAKTIVOIMISESTA) – EVÄSTEKÄYTÄNTÖ milloin tahansa.

Ok
advertisement
Laajenna hakuaPiilota laajennetut vaihtoehdot

Vihanneslasagne ja nopea kurkkusalaatti

Arvosana 0/5

Valmistelut:
• Lämmitä uuni 200°C.

Tarvitaan myös: kattila, kastikepannu, uuni

Juustokastike:
• Lämmitä kattila ja sulata 40 grammaa margariinia.
• Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja keitä noin 3 minuuttia.
• Lisää maito ja kiehauta jatkuvasti sekoittaen.
• Keitä kastiketta noin 10 minuuttia.
• Madalla lämpöä ja lisää 150 g juustoa.
• Mausta suolalla, pippurilla, muskottipähkinällä ja oreganolla.

Lasagne:
• Pese kesäkurpitsa.
• Kuori porkkana ja perunat.
• Viipaloi vihannekset pitkittäin juustohöylällä tai kuorimaveitsellä.
• Voitele vuoka 10 grammalla margariinia.
• Laita kerros kastiketta vuoan pohjalle.
• Lisää kerros lasagnelevyjä.
• Lisää vuorotellen kerros vihanneksia ja lasagnelevyjä. Ripottele juustoa kerrosten väliin.
• Lisää päällimmäiseksi kerros juustokastiketta ja juustoa.
• Paista uunissa noin 35 minuuttia.
• Peitä alumiinifoliolla ensimmäisten 20 minuutin ajaksi, ettei lasagne pala päältä.

Kurkkusalaatti:
• Viipaloi kurkku.
• Lisää loraus oliiviöljyä ja etikkaa.
• Mausta suolalla ja pippurilla.

Soveltuu lapsille:
ei
Soveltuu kasvissyöjille:
kyllä
Reseptin luoja:: Rudolph van Veen