KÄYTÄMME ENSIMMÄISEN JA KOLMANNEN OSAPUOLEN EVÄSTEITÄ PARANTAAKSEMME PALVELUAMME, SOPEUTTAAKSEMME MAINONTAAMME JA TALLENTAAKSEMME MIELTYMYKSENNE SIVUSTOLLAMME. JATKAMALLA SIVUSTOMME KÄYTTÖÄ HYVÄKSYT EVÄSTEIDEN KÄYTÖN. KLIKKAA OHEISTA LINKKIÄ SAADAKSESI LISÄÄ TIETOA EVÄSTEISTÄ (MM. EVÄSTEIDEN INAKTIVOIMISESTA) – EVÄSTEKÄYTÄNTÖ milloin tahansa.

Ok
advertisement
Laajenna hakuaPiilota laajennetut vaihtoehdot

Värikkäät juureslastut

Arvosana 0/5

Juurekset on leikattava lähes 1)läpinäkyvän ohuiksi. Viipaloinnin jälkeen lastut laitetaan veteen, minkä ansiosta niistä tulee friteerattaessa erityisen rapeita, koska lämpötilaero on suurempi. Lastut täytyy kuitenkin kuivata hyvin talouspaperilla juuri ennen paistamista, jotta öljy ei räisky liikaa. Kuivaamisen jälkeen pyörittele lastut ruisjauhoissa, joihin on sekoitettu suolaa ja pippuria.

Kuumenna öljy syvässä paistinpannussa ja lisää lastut. Kokeile ensin yhdellä lastulla, että öljy on tarpeeksi kuumaa. Friteeraa lastut erissä, ettei öljy jäähdy. Kun lastut ovat kullanruskeita, nosta ne öljystä ja valuta talouspaperin päällä. Anna jäähtyä ja mausta vielä suolalla ja oreganolla. Tarjoa lastut keiton kera, mutta ne toimivat loistavasti myös naposteluun. Nauti!
Soveltuu lapsille:
ei
Soveltuu kasvissyöjille:
kyllä
Ohjelmasta:
Reseptin luoja:: Sebastião Castilho