KÄYTÄMME ENSIMMÄISEN JA KOLMANNEN OSAPUOLEN EVÄSTEITÄ PARANTAAKSEMME PALVELUAMME, SOPEUTTAAKSEMME MAINONTAAMME JA TALLENTAAKSEMME MIELTYMYKSENNE SIVUSTOLLAMME. JATKAMALLA SIVUSTOMME KÄYTTÖÄ HYVÄKSYT EVÄSTEIDEN KÄYTÖN. KLIKKAA OHEISTA LINKKIÄ SAADAKSESI LISÄÄ TIETOA EVÄSTEISTÄ (MM. EVÄSTEIDEN INAKTIVOIMISESTA) – EVÄSTEKÄYTÄNTÖ milloin tahansa.

Ok
advertisement
Laajenna hakuaPiilota laajennetut vaihtoehdot

Vaahtokarkit á la Sara

Arvosana 0/5
Vinkki: Vaahtokarkkien makua voit myös vaihtaa helposti esimerkiksi raastamalla lime, appelsiinin tai sitruunan kuorta. Väriainetta voit myös vaihtaa mieleiseksi.

Laita kylmää vettä pienehköön kulhoon ja ripottele päälle liivatejauho, älä sekoita. Anna seoksen muuttua liivatteeksi. Sillä välin vatkaa sähkövatkaimella valkuaiset kovahkoksi vaahdoksi. Laita valkuaisvaahto hetkeksi sivuun odottamaan.

Siirappi: Laita siirapin ainekset kattilaan ja keitä siirappiseksi ja anna sokerin sulaa. Älä sekoita siirappia. Laita siirappiin lämpömittari, siirappi on valmista, kun sen lämpötila on 115-astetta. Ota kattila pois liedeltä. Kaada kuuma siirappi isoon kulhoon ja lisää jähmettynyt liivate seos. Sekoita niin että liivateseos sulaa ja sitten vatkaa seosta sähkövatkaimella 10 minuuttia kunnes se on kuohkeaa ja paksua. Lisää joukkoon vatkattu valkuaisvaahto, mansikka-aromi ja väriaine. Sekoita seos tasaiseksi ja vatkaa vielä hieman että se jämäköityy.

Laita vaahtokarkkimassa kelmulla vuorattuun vuokaan ja valele kelmu öljyllä. Näin saat vaahtokarkit helpommin irti vuoasta. Kun vaahtokarkkimassa vuoassa, kelmuta vuoka jotta vaahtokarkkimassa ei kovetu päältä eikä saa lisämakuja huoneilmasta. Anna jähmettyä huoneenlämmössä seuraavaan päivään. Kun leikkaat vaahtokarkkeja kieritä ne hieman tomusokerissa että niiden pinta ei ole liian kostea. Säilytä vaahtokarkkeja ilmatiiviissä astiassa.
Soveltuu lapsille:
ei
Soveltuu kasvissyöjille:
ei
Ohjelmasta:
Reseptin luoja:: Sara La Fountain