advertisement
Laajenna hakuaPiilota laajennetut vaihtoehdot

Täytetty taskurapu

Arvosana 0/5

 

Rapujen keittämisessä on yksi tärkeä kikka: ravut on aina laitettava kylmään veteen! Miksikö? Koska ravun jalat irtoavat paljon helpommin keitettäessä, jos ne pannaan kiehuvaan veteen.

 

Laita ravut kylmään veteen ja kiehauta vesi. Keitä samalla neljä munaa kovaksi. Kun vesi kiehahtaa, sammuta liesi ja anna rapujen muhia 15 minuuttia.

 

Sitten majoneesin kimppuun. Vatkaa kulhossa kaksi munaa (poista osa valkuaisista), sinappi ja loraus oliiviöljyä. Käytä vispilää ja vatkaa tasaiseksi. Voit vatkatessa lisätä oliiviöljyä, jos haluat kevyempää majoneesia. Mausta hyppysellisellä suolaa ja rouhittua pippuria, lisää pieneksi pilkottu maustekurkku ja sekoita hyvin.

 

Kun ravut on keitetty, huuhdo kylmällä vedellä ja ota rapujen liha talteen. Lyö rapua kuoren yläosaan lähelle päätä, niin se avautuu helpommin. Ota talteen kaikki liha unohtamatta saksien sisältöä, riko sakset rapuvasaralla tai -saksilla. Sekoita kaikki liha majoneesiin. Pilko keitetyt munat pieneksi ja lisää seokseen. Valmista tuli! Laita raputahna jääkaappiin odottamaan ruoka-aikaa. Voit käyttää ravun isoa kuorta tarjoiluastiana. Tarjoa pienten paahdettujen leipien kera. Nauti!
Soveltuu lapsille:
ei
Soveltuu kasvissyöjille:
ei
Ohjelmasta:
Reseptin luoja:: Sebastião Castilho