KÄYTÄMME ENSIMMÄISEN JA KOLMANNEN OSAPUOLEN EVÄSTEITÄ PARANTAAKSEMME PALVELUAMME, SOPEUTTAAKSEMME MAINONTAAMME JA TALLENTAAKSEMME MIELTYMYKSENNE SIVUSTOLLAMME. JATKAMALLA SIVUSTOMME KÄYTTÖÄ HYVÄKSYT EVÄSTEIDEN KÄYTÖN. KLIKKAA OHEISTA LINKKIÄ SAADAKSESI LISÄÄ TIETOA EVÄSTEISTÄ (MM. EVÄSTEIDEN INAKTIVOIMISESTA) – EVÄSTEKÄYTÄNTÖ milloin tahansa.

Ok
advertisement
Laajenna hakuaPiilota laajennetut vaihtoehdot

Suolassa paistettu meriahven

Arvosana 0/5

Perkaa kala ja jätä suomut kalan pintaan. Lämmitä uuni 200ºC ja mausta suolalla, kuivatulla rosmariinilla ja oreganolla. Laita puolet suolasta uunivuoan pohjalle ja heivaa kala päälle. Poista vihreä osa purjon varresta ja pilko valkoinen osa. Laita pilkottu purjo kalan vatsaan. Pilko nippu persiljaa ja laita vatsaan purjon kanssa. Peitä koko kala lopulla suolalla ja pirskota vedellä niin, että suola kovettuu kuoreksi uunissa. Paista uunissa noin 25 minuuttia.

 

Sitten uusien perunoiden kimppuun: Pese perunat huolella, laita kuorineen vedellä täytettyyn kattilaan - perunoiden tulee peittyä kokonaan - ja mausta reilusti suolalla. Perunoiden kuoret suojaavat liialta suolalta ja pitävät kaikki maut tallessa. Keitä kannen alla noin 15 minuuttia.

 

Lehtikaali antaa ruoalle mukavasti väriä ja on sitä paitsi herkullista. Laita lehtikaalit kokonaisina kiehuvaan veteen, mausta hyppysellisellä suolaa ja anna kiehua nelisen minuuttia. Nosta lehtikaalit pois vedestä, jotta ne säilyttävät keväisen vihreän värinsä.

 

Majoneesi on herkullista perunoiden kanssa, mutta valmistamisessa tarvitaan hieman kärsivällisyyttä, sillä oliiviöljy täytyy lisätä hitaasti ja varovasti. Vatkaa ensin kaksi munaa ja sinappi käsivispilällä. Jatka vispaamista ja lisää hitaasti oliiviöljyä kunnes saat tasaisen, kermamaisen kastikkeen. Kun majoneesi on sopivan paksua, mausta sitruunan mehulla ja raastetulla kuorella, suolalla ja pippurilla. Sekoita vielä hyvin, ja majoneesi on vihdoin valmis.

 

Leikkaa perunat neljään osaan ja lisää majoneesi. Sirottele päälle oreganoa ja tarjoa lehtikaalin kera. Voit myös pilkkoa puolikkaan valkosipulinkynnen lehtikaalin päälle, jos pidät valkosipulin voimakkaasta mausta.

 

Kun otat kalan uunista ja avaat kullanruskeaksi kovettuneen suolakuoren, herkullinen tuoksu täyttää keittiön. Nauti!
Soveltuu lapsille:
ei
Soveltuu kasvissyöjille:
ei
Ohjelmasta:
Reseptin luoja:: Sebastião Castilho