KÄYTÄMME ENSIMMÄISEN JA KOLMANNEN OSAPUOLEN EVÄSTEITÄ PARANTAAKSEMME PALVELUAMME, SOPEUTTAAKSEMME MAINONTAAMME JA TALLENTAAKSEMME MIELTYMYKSENNE SIVUSTOLLAMME. JATKAMALLA SIVUSTOMME KÄYTTÖÄ HYVÄKSYT EVÄSTEIDEN KÄYTÖN. KLIKKAA OHEISTA LINKKIÄ SAADAKSESI LISÄÄ TIETOA EVÄSTEISTÄ (MM. EVÄSTEIDEN INAKTIVOIMISESTA) – EVÄSTEKÄYTÄNTÖ milloin tahansa.

Ok
advertisement
Laajenna hakuaPiilota laajennetut vaihtoehdot

Suklaamousse

Arvosana 0/5

Rouhi suklaa pieniksi paloiksi. Mittaa voinokareet, suklaarouhe ja kahvi teräskulhoon ja nosta se kiehuvan vesikattilan päälle. Sekoittele, kunnes voi ja suklaa ovat täysin sulaneet. Nosta kulho kattilan päältä, mausta ripauksella suolaa ja jäähdytä. Riko keltuaiset pyöreäpohjaiseen teräs- tai lasikulhoon, lisää sokeri ja vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi. Mausta rommilla tai appelsiiniliköörillä. Nosta kulho kiehuvan vesikattilan päälle ja vatkaa vesihauteessa, kunnes seos on paksua ja kuohkeaa. Nosta munasokerivaahto kulhossa kylmällä vedellä tai jääpaloilla täytettyyn vesiastiaan. Jatka vatkaamista, kunnes seos on jäähtynyt ja vaahto on kiiltävää ja kuohkeaa. Kaada suklaaseosta ohuena vanana keltuaissokerivaahtoon koko ajan sekoittaen niin, että seoksesta muodostuu tasainen majoneesimaisen kiinteä ja kiiltävä emulsio. Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi ja sekoita varovasti nostellen suklaavaahtoon. Lusikoi seosta annosmaljoihin ja nosta pariksi tunniksi jääkaappiin jähmettymään. Rouhi päälle suklaata ja siivilöi pinnalle tummaa kaakaojauhetta.

Soveltuu lapsille:
ei
Soveltuu kasvissyöjille:
ei
Ohjelmasta: