KÄYTÄMME ENSIMMÄISEN JA KOLMANNEN OSAPUOLEN EVÄSTEITÄ PARANTAAKSEMME PALVELUAMME, SOPEUTTAAKSEMME MAINONTAAMME JA TALLENTAAKSEMME MIELTYMYKSENNE SIVUSTOLLAMME. JATKAMALLA SIVUSTOMME KÄYTTÖÄ HYVÄKSYT EVÄSTEIDEN KÄYTÖN. KLIKKAA OHEISTA LINKKIÄ SAADAKSESI LISÄÄ TIETOA EVÄSTEISTÄ (MM. EVÄSTEIDEN INAKTIVOIMISESTA) – EVÄSTEKÄYTÄNTÖ milloin tahansa.

Ok
advertisement
Laajenna hakuaPiilota laajennetut vaihtoehdot

Simpukoita chililiemessä

Arvosana 0/5
Poista simpukoista tarvittaessa parrat. Poista myös rikkoutuneet ja kuolleet simpukat. Voit kokeilla onko simpukka elävä kopauttamalla aukinaista simpukkaa pöydän reunaan. Jos simpukka sulkeutuu se elää vielä.

Pilko valkosipulit, sipulit ja fenkoli kuutioiksi. Leikkaa myös chili renkaiksi.
Kuullota valkosipuleita, sipuleita, fenkolia ja chiliä timjamin oksien kanssa oliiviöljyssä miedolla lämmöllä kattilassa. Lisää sekaan valkoviini ja lämmitä kiehuvaksi. Lisää joukkoon simpukat ja laita kansi kattilalle. Simpukat ovat valmiita muutamassa minuutissa kun ovat kunnolla auenneet. Rouhi päälle suolaa ja pippuria. Leikkaa korianterin lehtiä sekaan. Simpukat sopivat hyvin tarjoiltavaksi myös aiolin ja ranskalaisten kanssa.
Soveltuu lapsille:
ei
Soveltuu kasvissyöjille:
ei
Reseptin luoja:: Kalle Kiukainen