advertisement
Laajenna hakuaPiilota laajennetut vaihtoehdot

Sienirisotto ja kampasimpukoita

Arvosana 0/5

Sienirisotto
Liota porcineja lämpimässä vedessä noin tunti. Kuori ja pilko salottisipuli. Lämmitä öljy paksupohjaisessa pannussa ja kuullota salottisipuli. Lisää riisi ja keitä sekoittaen matalalla lämmöllä kunnes riisi alkaa kuultaa. Lisää viini ja keitä sekoittaen kunnes kaikki viini on imeytynyt riisiin. Valuta puristellen porcinit hienon siivilän tai kahvinsuodattimen läpi. Lisää tilkka sienten liotuslientä riisiin. Lisää kauhallinen kanalientä pannuun ja sekoita kunnes riisi on imenyt kaiken liemen, jatka kunnes liemi loppuu. Lisää sienet ja jätä risotto muhimaan matalalla lämmöllä noin 20 minuutiksi sekoittaen välillä. Vatkaa kerma. Puhdista herkkusienet ja paista tilkassa oliiviöljyä. Kun risotto on valmista, lisää sienet. Mausta risotto  pippurilla ja lisää juustoraaste.
Sekoita kermavaahto joukkoon.

Simpukat
Poista kampasimpukat kuorestaan, huuhdo nopeasti kylmällä vedellä ja taputtele kuiviksi talouspaperilla. Lämmitä vähän öljyä pannussa ja paista kampasimpukoita pari minuuttia molemmin puolin, mausta suolalla ja pippurilla.

Porkkanat
Kuori ja pese porkkanat ja leikkaa viipaleiksi. Sulata voi pannussa keskilämmöllä. Lisää porkkanat ja hunaja ja peitä vedellä kunnes porkkanat peittyvät. Anna veden haihtua ja kokeile ovatko porkkanat kypsiä. Elleivät ole, lisää vähän vettä ja anna taas haihtua. Mausta suolalla ja pippurilla.

Soveltuu lapsille:
ei
Soveltuu kasvissyöjille:
ei
Ohjelmasta:
Reseptin luoja:: Rudolph van Veen