KÄYTÄMME ENSIMMÄISEN JA KOLMANNEN OSAPUOLEN EVÄSTEITÄ PARANTAAKSEMME PALVELUAMME, SOPEUTTAAKSEMME MAINONTAAMME JA TALLENTAAKSEMME MIELTYMYKSENNE SIVUSTOLLAMME. JATKAMALLA SIVUSTOMME KÄYTTÖÄ HYVÄKSYT EVÄSTEIDEN KÄYTÖN. KLIKKAA OHEISTA LINKKIÄ SAADAKSESI LISÄÄ TIETOA EVÄSTEISTÄ (MM. EVÄSTEIDEN INAKTIVOIMISESTA) – EVÄSTEKÄYTÄNTÖ milloin tahansa.

Ok
advertisement
Laajenna hakuaPiilota laajennetut vaihtoehdot

Sienipizza ja punajuurisalaattia

Arvosana 0/5

Valmistelut:
• Lämmitä uuni 220°C

Taikina:
• Sekoita hyvin hiiva, vehnäjauhot ja sokeri.
• Lisää 2,5 dl lämmintä vettä ja 1 teelusikallinen suolaa.
• Vaivaa noin 5 minuuttia tasaiseksi taikinaksi.
• Anna taikinan levätä 10 minuuttia.

Pizzan päälliset:
• Kuori ja pilko sipuli ja valkosipuli.
• Puhdista ja viipaloi sienet.
• Leikkaa basilikan lehdet melko suuriksi paloiksi.
• Lämmitä tilkka öljyä pannussa.
• Paista sipuli ja valkosipuli.
• Lisää sienet ja paista kypsiksi kovalla lämmöllänoin 5 minuutissa.
• Mausta suolalla ja pippurilla.
• Lisää basilika.
• Soseuta aurinkokuivattu tomaatti ja tomaattipyre tasaiseksi tahnaksi tehosekoittimessa. Lisää tarvittaessa vettä.

Pizzan viimeistely:
• Peitä uunipelti leivinpaperilla.
• Kaulitse taikina ja laita pellille.
• Peitä taikina tomaattipyreellä.
• Levitä päälle sienipaistos.
• Laita uuniin ja paista noin 15 minuuttia.

Punajuurisalaatti:
• Pilko punajuuret.
• Lisää balsamietikkaa ja tilkka oliiviöljyä.
• Mausta suolalla ja pippurilla.

• Murskaa saksanpähkinät.
• Sekoita pähkinät salaattiin ja murenna vuohenjuustoa päälle.

Soveltuu lapsille:
ei
Soveltuu kasvissyöjille:
kyllä
Reseptin luoja:: Rudolph van Veen