KÄYTÄMME ENSIMMÄISEN JA KOLMANNEN OSAPUOLEN EVÄSTEITÄ PARANTAAKSEMME PALVELUAMME, SOPEUTTAAKSEMME MAINONTAAMME JA TALLENTAAKSEMME MIELTYMYKSENNE SIVUSTOLLAMME. JATKAMALLA SIVUSTOMME KÄYTTÖÄ HYVÄKSYT EVÄSTEIDEN KÄYTÖN. KLIKKAA OHEISTA LINKKIÄ SAADAKSESI LISÄÄ TIETOA EVÄSTEISTÄ (MM. EVÄSTEIDEN INAKTIVOIMISESTA) – EVÄSTEKÄYTÄNTÖ milloin tahansa.

Ok
advertisement
Laajenna hakuaPiilota laajennetut vaihtoehdot

Siemenleipä

Arvosana 5/5
Sekoita psyllium ja vesi kulhossa ja anna nesteen muuttua geelimäiseksi. Tähän menee viitisen minuuttia.

Nostele pähkinät, siemenet sekä rusinat monitoimikoneen kulhoon ja hienonna niitä hieman. Rakenne saa jäädä hyvin karkeaksi. Kaavi pähkinä- ja siemenmuru kulhoon ja sekoita joukkoon suola sekä oliiviöljy. Nosta joukkoon myös psylliumgeeli ja sekoita huolella. Anna taikinan levätä hetki.

Kaada taikina voideltuun leipävuokaan tai muffinivuokiin ja paista 175 -asteisessa uunissa 60-70 minuuttia (leipä) tai 45-50 minuuttia (sämpylä). Nosta pois uunista ja anna jäähtyä.

Herkuttele siemenleivät viikon sisään. Jos jostain kumman syystä luulet niiden kestävän pidempään, voit myös pakastaa osan.
Soveltuu lapsille:
ei
Soveltuu kasvissyöjille:
ei
Reseptin luoja:: Santeri Hämäläinen