KÄYTÄMME ENSIMMÄISEN JA KOLMANNEN OSAPUOLEN EVÄSTEITÄ PARANTAAKSEMME PALVELUAMME, SOPEUTTAAKSEMME MAINONTAAMME JA TALLENTAAKSEMME MIELTYMYKSENNE SIVUSTOLLAMME. JATKAMALLA SIVUSTOMME KÄYTTÖÄ HYVÄKSYT EVÄSTEIDEN KÄYTÖN. KLIKKAA OHEISTA LINKKIÄ SAADAKSESI LISÄÄ TIETOA EVÄSTEISTÄ (MM. EVÄSTEIDEN INAKTIVOIMISESTA) – EVÄSTEKÄYTÄNTÖ milloin tahansa.

Ok
advertisement
Laajenna hakuaPiilota laajennetut vaihtoehdot

Sellerikeittoa ja curryomenoita

Arvosana 0/5
Kuori ja paloittele mukulaselleri. Nosta kattilaan kuorittujen ja murskattujen valkosipulinkynsien seuraksi. Lisää vesi ja kiehauta. Laske lämpötilaa keskilämmölle ja anna porista tunnin verran. Siivilöi liemi.

Kuori ja paloittele mukulaselleri. Keitä selleriliemessä keskilämmöllä puolisen tuntia, kunnes selleri on kypsää. Tee sillä välin cashewkerma ja curryomenat.

Lisää blenderiin yön yli lionneet cashew-pähkinät ja vettä niin, että pähkinät peittyvät juuri ja juuri. Aja hienoksi täydellä teholla. Lisää tarvittaessa hieman vettä, jotta saat aikaan kermaisen lopputuloksen.

Kuori ja kuutioi omenat. Sulata voi pannulla ja paista omenakuutioita kohtalaisen kovalla lämmöllä pari minuuttia tai kunnes ne ovat saaneet hieman väriä. Lisää hunaja ja curryjauhe ja jatka paistamista vielä minuutti. Mausta suolalla ja pippurilla sekä sitruunan mehulla.

Kun selleri on kypsää, nosta kattila pois liedeltä ja aja se hienoksi blenderissä. Lisää joukkoon cashewkerma ja mausta suolalla, pippurilla sekä puolikkaan sitruunan mehulla.

Tarjoile samettinen keitto curryomenoiden sekä lehtipersiljan kera.
Soveltuu lapsille:
ei
Soveltuu kasvissyöjille:
kyllä
Reseptin luoja:: Santeri Hämäläinen