KÄYTÄMME ENSIMMÄISEN JA KOLMANNEN OSAPUOLEN EVÄSTEITÄ PARANTAAKSEMME PALVELUAMME, SOPEUTTAAKSEMME MAINONTAAMME JA TALLENTAAKSEMME MIELTYMYKSENNE SIVUSTOLLAMME. JATKAMALLA SIVUSTOMME KÄYTTÖÄ HYVÄKSYT EVÄSTEIDEN KÄYTÖN. KLIKKAA OHEISTA LINKKIÄ SAADAKSESI LISÄÄ TIETOA EVÄSTEISTÄ (MM. EVÄSTEIDEN INAKTIVOIMISESTA) – EVÄSTEKÄYTÄNTÖ milloin tahansa.

Ok
advertisement
Laajenna hakuaPiilota laajennetut vaihtoehdot

Savutee-ankanrintaa ja vihersalaattia

Arvosana 0/5
Kuivaa ankanrintojen pinta ja vedä niiden nahkapuolelle ristiviillot. Hienonna monitoimikoneessa tai morttelissa tee, riisi, suola sekä mustapippurit tasaiseksi jauheeksi. Taputtele jauhetta ankkojen rasvapintaan.

Kuumenna uuni 230 asteeseen. Kuumenna uuninkestävää paistinpannua liedellä pari minuuttia. Lisää ankanrinnat pannulle rasvapuoli alaspäin ja laske lämpötilaa. Anna paistua noin 15-20 minuuttia, kunnes suurin osa rasvasta on sulanut ja rintojen pinta on paistunut rapeaksi. Käännä ankanrintoja ja nosta ne kuumaan uuniin noin neljäksi minuutiksi, jonka aikana ne paistuvat juuri sopivan kypsiksi. Nosta ankanrinnat leikkuulaudalle ja anna niiden levätä viitisen minuuttia.

Jauha monitoimikoneessa tai morttelissa suola ja savustettu tee.

Yhdistä salaatin ainekset ja sekoittele huolella niin, että kaikki vihreät saavat osansa mauista.

Leikkaa ankanrinta ohuiksi siivuiksi ja tarjoa ne vihersalaatin päältä. Viimeistele savuteesuolalla.
Soveltuu lapsille:
ei
Soveltuu kasvissyöjille:
ei
Reseptin luoja:: Santeri Hämäläinen