KÄYTÄMME ENSIMMÄISEN JA KOLMANNEN OSAPUOLEN EVÄSTEITÄ PARANTAAKSEMME PALVELUAMME, SOPEUTTAAKSEMME MAINONTAAMME JA TALLENTAAKSEMME MIELTYMYKSENNE SIVUSTOLLAMME. JATKAMALLA SIVUSTOMME KÄYTTÖÄ HYVÄKSYT EVÄSTEIDEN KÄYTÖN. KLIKKAA OHEISTA LINKKIÄ SAADAKSESI LISÄÄ TIETOA EVÄSTEISTÄ (MM. EVÄSTEIDEN INAKTIVOIMISESTA) – EVÄSTEKÄYTÄNTÖ milloin tahansa.

Ok
advertisement
Laajenna hakuaPiilota laajennetut vaihtoehdot

Sipulikeitto

Arvosana 0/5
Kuori ja halkaise sipulit ja viipaloi ne ohuelti. Kuori ja hienonna valkosipulit. Kuullota sipuleita voin ja öljyn seoksessa kattilassa hyvin miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia. Lisää suola, pippuri ja sokeri ja jatka kuullottamista vielä noin 10 minuuttia.

Ripottele sipuleiden joukkoon täysjyväspelttijauhot ja paista pari minuuttia. Lisää sitten kattilaan lihaliemi, valkoviini sekä laakerinlehti. Anna kiehua hiljalleen ainakin puolisen tuntia ja kuori vaahtoa tarvittaessa. Maista ja mausta tarvittaessa lisää. Lisää joukkoon loraus konjakkia juuri ennen tarjoilua.

Leikkaa maalaisleivistä ympyrämuotilla palat ja paista niitä pari minuuttia puoleltaan kuumalla pannulla pienessä oliiviöljytilkassa. Nosta leivät leivinpaperille ja raasta niiden päälle hyvät kasat gruyere -juustoa. Gratinoi leipiä grillivastuksen alla muutama minuutti.

Tarjoa höyryävä sipulikeitto herkullisten gruyere -leipien säestämänä!
Soveltuu lapsille:
kyllä
Soveltuu kasvissyöjille:
kyllä
Reseptin luoja:: Santeri Hämäläinen