KÄYTÄMME ENSIMMÄISEN JA KOLMANNEN OSAPUOLEN EVÄSTEITÄ PARANTAAKSEMME PALVELUAMME, SOPEUTTAAKSEMME MAINONTAAMME JA TALLENTAAKSEMME MIELTYMYKSENNE SIVUSTOLLAMME. JATKAMALLA SIVUSTOMME KÄYTTÖÄ HYVÄKSYT EVÄSTEIDEN KÄYTÖN. KLIKKAA OHEISTA LINKKIÄ SAADAKSESI LISÄÄ TIETOA EVÄSTEISTÄ (MM. EVÄSTEIDEN INAKTIVOIMISESTA) – EVÄSTEKÄYTÄNTÖ milloin tahansa.

Ok
advertisement
Laajenna hakuaPiilota laajennetut vaihtoehdot

Sammakonreisiä, metsäsieniä, punasipulia ja hunajaetikkaa

Arvosana 0/5

Punasipuli

Leikkaa punasipulit puoliksi. Laita 25 g voita kattilaan ja lisää sipulit ja hitunen karkeaa suolaa – jotta sipuli kypsyy nopeammin. Sekoita hunaja ja valkoviinietikka kulhossa. Kun hunaja on liuennut lisää seos sipuleihin. Peitä kattila tuorekelmulla, mutta jätä pieni rako, jotta etikka haihtuu. Kun etikka on haihtunut, lisää crème fraiche ja keitä 10 minuuttia.

 

Sienet

Kuullota pieneksi pilkottua valkosipulia ja salottia paistinpannussa 15 grammassa voita. Lisää pilkotut sienet ja kuullota 3 minuuttia. Mausta suolalla, rouhitulla mustalla pippurilla ja pilkotulla ruohosipulilla.

 

Sammakonkoivet

Leikkaa sammakon reidet irti. Poista vähälihainen osa ja luu. Pirskota oliiviöljyä kattilaan, lisää 40 g voita ja mausta sammakonkoivet suolalla ja rouhitulla pippurilla, pyörittele vehnäjauhoissa ja laita paistinpannuun. Kun ne alkavat karamellisoitua, ota koivet pannusta. Lisää loput sammakoista, kanaliemi ja pilkottu ruohosipuli. Lisää 20 g voita kun kastike alkaa paksuuntua.

Laita ensin punasipulia lautaselle, sitten sienet, sammakonkoivet ja lopuksi tuoreita ituja. Lopuksi kastiketta ja ripaus fleur de seliä.

Soveltuu lapsille:
ei
Soveltuu kasvissyöjille:
ei
Ohjelmasta:
Reseptin luoja:: Ljubomir Stanisic