KÄYTÄMME ENSIMMÄISEN JA KOLMANNEN OSAPUOLEN EVÄSTEITÄ PARANTAAKSEMME PALVELUAMME, SOPEUTTAAKSEMME MAINONTAAMME JA TALLENTAAKSEMME MIELTYMYKSENNE SIVUSTOLLAMME. JATKAMALLA SIVUSTOMME KÄYTTÖÄ HYVÄKSYT EVÄSTEIDEN KÄYTÖN. KLIKKAA OHEISTA LINKKIÄ SAADAKSESI LISÄÄ TIETOA EVÄSTEISTÄ (MM. EVÄSTEIDEN INAKTIVOIMISESTA) – EVÄSTEKÄYTÄNTÖ milloin tahansa.

Ok
advertisement
Laajenna hakuaPiilota laajennetut vaihtoehdot

Rösti ja salaattia

Arvosana 0/5

Valmistelut:
• Lämmitä uunin grilli 220°C.
• Kiehauta iso kattilallinen suolattua vettä.

Perunat ja sienet:
• Keitä perunoita kuorineen 10 minuuttia.
• Puhdista ja viipaloi sienet.
• Kuori ja pilko valkosipuli hienoksi.
• Lämmitä paistinpannussa tilkka öljyä, paista valkosipulia ja sieniä noin 5 minuuttia.
• Kaada vesi pois ja huuhtele siivilässä.

Rösti:
• Kaada vesi pois perunoista ja anna jäähtyä, kuori perunat.
• Raasta perunat kulhoon.
• Lämmitä tilkka öljyä paistinpannussa.
• Levitä perunaraaste tasaisesti pannun pohjalle. Mausta suolalla ja pippurilla.
• Madalla lämpöä ja paista noin 10 minuuttia kunnes rösti on vaaleanruskeaa.
• 5 minuutin kohdalla käännä rösti lautasen tai kannen avulla.

Piparjuurikastike
• Pilko ruohosipuli.
• Sekoita piparjuuri, ruohosipuli ja kermajuusto.
• Lisää maitoa kunnes kastike on sopivan sakeaa.
• Mausta suolalla ja pippurilla.

Salaatti:
• Leikkaa tomaatti ja kurkku samankokoisiksi paloiksi.
• Lisää rucola ja juustoraaste.
• Lisää paistetut sienet.
• Mausta oliiviöljyllä, suolalla ja pippurilla.

• Leikkaa rösti viipaleiksi,tarjoa piparjuurikastikkeen ja salaatin kera.

Soveltuu lapsille:
ei
Soveltuu kasvissyöjille:
kyllä
Reseptin luoja:: Rudolph van Veen