KÄYTÄMME ENSIMMÄISEN JA KOLMANNEN OSAPUOLEN EVÄSTEITÄ PARANTAAKSEMME PALVELUAMME, SOPEUTTAAKSEMME MAINONTAAMME JA TALLENTAAKSEMME MIELTYMYKSENNE SIVUSTOLLAMME. JATKAMALLA SIVUSTOMME KÄYTTÖÄ HYVÄKSYT EVÄSTEIDEN KÄYTÖN. KLIKKAA OHEISTA LINKKIÄ SAADAKSESI LISÄÄ TIETOA EVÄSTEISTÄ (MM. EVÄSTEIDEN INAKTIVOIMISESTA) – EVÄSTEKÄYTÄNTÖ milloin tahansa.

Ok
advertisement
Laajenna hakuaPiilota laajennetut vaihtoehdot

Revittyä possua ja marinoitua punasipulia

Arvosana 0/5
Lämmitä kasari. Paahda possunniskaan väriä kuivassa kasarissa. Kuutioi porkkanat, sipulit, valkosipulit, varsisellerit ja heitä kasariin. Lisää vettä niin, että niska peittyy. Anna hautua noin 3 tuntia kunnes liha repeää koskettaessa siihen. Lisää vettä tarvittaessa. Kun possu on tarvittavan murea, nosta sivuun jäähtymään. Siivilöi liemi toiseen kattilaan, lisää teriyaki-kastike, palmusokeri, sitruunaruoho, kaffir limen lehdet ja chili. Keitä kunnes liemi alkaa hieman saostumaan ja sitä on jäljellä noin 3-4dl, siivilöi.

Revi possua käsillä pitkiksi säikeiksi kun se on hieman jäähtynyt.. Lisää revitty possu jäljellä olevan liemen sekaan ja lämmitä kattilassa. Jos neste on vielä juoksevaa, anna possun hetken hautua kunnes neste on haihtunut. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile rapean salaatinlehden päältä marinoidun sipulin kanssa. Voit halutessasi vielä murskata paahdettua pähkinää päälle. Leikkaa punasipuli ohuiksi puolirenkaiksi kulhoon. Kiehauta vesi, etikka ja sokeri. Kaada etikkaliemi kuumana punasipuleiden päälle. Anna jäähtyä. Voit valmistaa sipulin jo edellisenä päivänä niin sipuli kerkeää marinoitumaan paremmin.
Soveltuu lapsille:
ei
Soveltuu kasvissyöjille:
ei
Reseptin luoja:: Kalle Kiukainen