KÄYTÄMME ENSIMMÄISEN JA KOLMANNEN OSAPUOLEN EVÄSTEITÄ PARANTAAKSEMME PALVELUAMME, SOPEUTTAAKSEMME MAINONTAAMME JA TALLENTAAKSEMME MIELTYMYKSENNE SIVUSTOLLAMME. JATKAMALLA SIVUSTOMME KÄYTTÖÄ HYVÄKSYT EVÄSTEIDEN KÄYTÖN. KLIKKAA OHEISTA LINKKIÄ SAADAKSESI LISÄÄ TIETOA EVÄSTEISTÄ (MM. EVÄSTEIDEN INAKTIVOIMISESTA) – EVÄSTEKÄYTÄNTÖ milloin tahansa.

Ok
advertisement
Laajenna hakuaPiilota laajennetut vaihtoehdot

Porsaanlapaa ja polentaa

Arvosana 0/5
Paahda possunlapoihin ja juureksiin väriä kovalla lämmöllä kuivalla pannulla.
Laita paahdetut possunlavat, juurekset sekä halkaistu valkosipuli ja timjamit kattilaan. Kaada pullo valkoviiniä ja peitä lihat lopulta vedellä ja hauduta 3-4 tuntia hiljaa poristen kunnes possu on mureaa ja hajoilee sitä nostettaessa. Voit lisätä vettä hauduttaessa. Nosta lavat pois liemestä ja anna hetken jäähtyä jotta voit leikata niistä sopivia annospaloja. Siivilöi liemi toiseen kattilaan ja keitä kunnes jäljellä on enään 2-3dl. Lisää annospaloiksi leikatut possut laakealle pannulle ja kaada liemi sekaan. Lisää myös voi ja muutama timjamin oksa. Lämmitä kastike kiehuvaksi ja lusikoi possujen päälle kunnes liemi alkaa muodostumaan kastikemaiseksi. Mausta possut suolalla ja pippurilla.

Lämmitä yhden litran verran kanalientä kiehuvaksi ja lisää sekaan polenta. Sekoita kokoajan 6-8 minuutin ajan kunnes polenta alkaa olemaan kypsää ja suutuntuma on tasaisen pehmeä. Voit lisätä keittäessä lisää kanalientä. Polennan tulisi olla puuromaisen löysää. Raasta sekaan gruyere- juustoa, lisää voi ja sitruunan mehu. Sekoita tasaiseksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Tarjoile heti possunlavan kanssa. Päälle sopii hyvin myös kuivattua rapeaa sipulia.
Soveltuu lapsille:
ei
Soveltuu kasvissyöjille:
ei
Reseptin luoja:: Kalle Kiukainen