KÄYTÄMME ENSIMMÄISEN JA KOLMANNEN OSAPUOLEN EVÄSTEITÄ PARANTAAKSEMME PALVELUAMME, SOPEUTTAAKSEMME MAINONTAAMME JA TALLENTAAKSEMME MIELTYMYKSENNE SIVUSTOLLAMME. JATKAMALLA SIVUSTOMME KÄYTTÖÄ HYVÄKSYT EVÄSTEIDEN KÄYTÖN. KLIKKAA OHEISTA LINKKIÄ SAADAKSESI LISÄÄ TIETOA EVÄSTEISTÄ (MM. EVÄSTEIDEN INAKTIVOIMISESTA) – EVÄSTEKÄYTÄNTÖ milloin tahansa.

Ok
advertisement
Laajenna hakuaPiilota laajennetut vaihtoehdot

Pizza prosciutto

Arvosana 0/5
Valmista ensin pizzapohja. Mittaa kuiva-aineet ja sekoita kädenlämpöiseen veteen. Jätä taikina liinan alle kohoamaan huoneenlämpöön noin 30-45 minuutiksi.

Pilko sipulit, valkosipulinkynnet, varsisellerit ja tomaatit kastiketta varten. Lämmitä oliiviöljy pannulla ja kuullota sipuleita sekä varsiselleriä keskilämmöllä. Lisää timjami sekä tomaattipyree. Jatka kuullottamista ja lisää mukaan tomaatit. Kun tomaateista irronnut mehu on kokonaan haihtunut, kaada sekaan valkoviini. Lisää sokeri ja anna valkoviinin porista hiljalleen sekä haihtua lähes kokonaan. Revi sekaan basilikan lehtiä ja poraa kastike tehosekoittimessa tasaiseksi. Siivilöi tarvittaessa.

Ota valmis kaksinkertaiseksi turvonnut taikina käsittelyyn. Jaottele taikina 2-4 palaan ja kauli ohuiksi pyöreiksi pizzakiekoiksi. Asettele pohjat uunipellille ja lorauta päälle hieman oliiviöljyä. Paahda pohjia 275-300 asteisessa uunissa 5-7 minuuttia kunnes pohja on kullanruskea ja rapea. Anna pohjan hieman jäähtyä ja levitä tomaattikastiketta tasaisesti pohjan päälle. Leikkaa mozzarella ohuiksi siivuiksi ja asettele pizzan päälle. Paahda vielä hetken uunissa kunnes mozzarella on hieman sulanut. Ota pizza pois uunista ja levitä päälle parmankinkkua, raastettua parmesania ja pestyä rucolaa. Viimeistele vielä oliiviöljyllä ja sormisuolalla.
Soveltuu lapsille:
ei
Soveltuu kasvissyöjille:
ei
Reseptin luoja:: Kalle Kiukainen