KÄYTÄMME ENSIMMÄISEN JA KOLMANNEN OSAPUOLEN EVÄSTEITÄ PARANTAAKSEMME PALVELUAMME, SOPEUTTAAKSEMME MAINONTAAMME JA TALLENTAAKSEMME MIELTYMYKSENNE SIVUSTOLLAMME. JATKAMALLA SIVUSTOMME KÄYTTÖÄ HYVÄKSYT EVÄSTEIDEN KÄYTÖN. KLIKKAA OHEISTA LINKKIÄ SAADAKSESI LISÄÄ TIETOA EVÄSTEISTÄ (MM. EVÄSTEIDEN INAKTIVOIMISESTA) – EVÄSTEKÄYTÄNTÖ milloin tahansa.

Ok
advertisement
Laajenna hakuaPiilota laajennetut vaihtoehdot

Pistaasi-yrttifalafelit

Arvosana 0/5

Vatkaa kulhossa sekaisin soijajogurtti, hienonnettu minttu sekä limen mehu ja raastettu kuori. Lisää pieni ripaus suolaa. Nosta jääkaappiin odottamaan muun annoksen valmistumista.

 

Kuutioi tomaatit ja nostele ne pieneen kulhoon. Lisää perään hienonnettu chili, valkosipuli sekä oregano. Viimeistele hyvällä oliiviöljyllä sekä ripauksella suolaa ja pippuria. Nosta jääkaappiin odottamaan falafelien valmistumista.

 

Hienonna monitoimikoneessa alkuun pelkät yrtit. Lisää joukkoon kuoritut pistaasipähkinät ja hienonna ne yrttien joukkoon. Lisää keitetyt kikherneet, hienonnettu sipuli ja valkosipuli, öljy, jauhot sekä mausteet. Aja massaa hienommaksi, mutta katso, että siihen jää vielä kunnolla rakennetta. Pyörittele massasta kostein käsin pyöreitä falafeleja ja nostele leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes falafelit ovat saaneet kunnolla väriä. Voit käännellä falafeleja viiden minuutin välein, jos haluat niille tasaisen ´rusketuksen´.

 

Kokoa annos asettelemalla lautaselle kaksi huolella pestyä sydänsalaatin lehteä. Nostele kullekin kahdesta kolmeen falafelia, lusikoi päälle minttujogurttia ja viimeistele tomaattisalsalla.

Soveltuu lapsille:
ei
Soveltuu kasvissyöjille:
kyllä
Reseptin luoja:: Santeri Hämäläinen