KÄYTÄMME ENSIMMÄISEN JA KOLMANNEN OSAPUOLEN EVÄSTEITÄ PARANTAAKSEMME PALVELUAMME, SOPEUTTAAKSEMME MAINONTAAMME JA TALLENTAAKSEMME MIELTYMYKSENNE SIVUSTOLLAMME. JATKAMALLA SIVUSTOMME KÄYTTÖÄ HYVÄKSYT EVÄSTEIDEN KÄYTÖN. KLIKKAA OHEISTA LINKKIÄ SAADAKSESI LISÄÄ TIETOA EVÄSTEISTÄ (MM. EVÄSTEIDEN INAKTIVOIMISESTA) – EVÄSTEKÄYTÄNTÖ milloin tahansa.

Ok
advertisement
Laajenna hakuaPiilota laajennetut vaihtoehdot

Passion-marenkipiirakka

Arvosana 0/5
Laita piirakkapohjan päälle leivinpaperia. Lisää sen päälle painoksi esimerkiksi papuja tai linssejä, jotta taikina ei nouse. Paista pohjaa 180-asteisessa uunissa (ei kiertoilmassa) 20 minuuttia. Ota pavut ja leivinpaperi pois. Paista pohjaa vielä ilman paperia noin 8 minuuttia.

Täyte: Siivilöi passionhedelmien liha. Ota neste talteen. Säästä 1,5 rkl passionhedelmän siemeniä. Laita isohkoon kattilaan jauhot, maizena, sokeri, sekä ripaus suolaa. Lisää joukkoon vesi, passionhedelmien neste sekä kaavitut vaniljatangon siemenet. Keitä seosta keskilämmöllä, koko ajan sekoittaen. Kun seos alkaa kiehua, lisää joukkoon voi. Laita kattila hetkeksi sivuun. Vatkaa keltuaiset erillisessä kulhossa. Sekoita keltuaisten joukkoon noin desi kuumahkoa täytemassaa koko ajan sekoittaen, jotta keltuaiset lämpenevät. Lisää keltuaismassa kattilaan. Anna massan kiehua, koko ajan sekoittaen niin, että massasta tulee paksua. Lisää passionmassa paistettuun piirakkapohjaan. Levitä täyte tasaiseksi.

Marenki: Sekoita isossa kulhossa sähkövatkaimella valkuaiset kuohkeiksi. Lisää joukkoon sokeri ja sekoita niin, että massasta tulee jämäkkää. Kääntele, esimerkiksi kauhalla, joukkoon vielä tomusokeri. Aloita marengin laitto piirakkapohjan reunoja myöden ja lopuksi vasta piirakan keskelle. Näin saat marengille korkeutta. Paista piirakkaa vielä 170-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
Soveltuu lapsille:
ei
Soveltuu kasvissyöjille:
ei
Ohjelmasta:
Reseptin luoja:: Sara La Fountain