KÄYTÄMME ENSIMMÄISEN JA KOLMANNEN OSAPUOLEN EVÄSTEITÄ PARANTAAKSEMME PALVELUAMME, SOPEUTTAAKSEMME MAINONTAAMME JA TALLENTAAKSEMME MIELTYMYKSENNE SIVUSTOLLAMME. JATKAMALLA SIVUSTOMME KÄYTTÖÄ HYVÄKSYT EVÄSTEIDEN KÄYTÖN. KLIKKAA OHEISTA LINKKIÄ SAADAKSESI LISÄÄ TIETOA EVÄSTEISTÄ (MM. EVÄSTEIDEN INAKTIVOIMISESTA) – EVÄSTEKÄYTÄNTÖ milloin tahansa.

Ok
advertisement
Laajenna hakuaPiilota laajennetut vaihtoehdot

Paistettua scampia ja sipulisalsa

Arvosana 0/5
Valmista ensin sipulisalsa. Kuori ja kuutioi sipulit. Leikkaa valkosipulista ohutta lastua. Pilko chili ohuiksi renkaiksi. Lämmitä pannu ja kuullota sipuleita, chiliä ja timjaminoksia oliiviöljyssä miedolla lämmöllä kunnes ovat täysin pehmeitä. Ota pannu sivuun, lisää sitruunan mehu ja raasta kuorta sekaan. Hakkaa hieman basilikaa veitsellä ja lisää salsaan. Mausta lopuksi suolalla ja pippurilla.

Kuori scampin pyrstöt ja poista suoli selkäpuolelta. Jätä ravut kokonaisiksi sillä päistä lähtee hyvää makua paistamiseen. Suolaa ja pippuroi scampeja. Lämmitä pannu ja paista scampeja oliiviöljyssä. Lisää valkosipulin kynnet ja timjaminoksat antamaan makua. Paista noin puolen minuutin ajan kunnes scampit ovat lähes kypsiä. Ota sivuun vetäytymään ja tarjoile heti huoneenlämpöisen sipulisalsan kanssa.
Soveltuu lapsille:
ei
Soveltuu kasvissyöjille:
ei
Reseptin luoja:: Kalle Kiukainen