advertisement
Laajenna hakuaPiilota laajennetut vaihtoehdot

Paahdettua ankkaa

Arvosana 0/5
Nypi ruusukaalit ja aseta ne uunivuokaan. Raasta valkosipulia, sitruunan- ja appelsiininkuorta ruusukaalien päälle. Silppua chili pieneksi ja laita sekin uunivuokaan. Lisää mausteet ja öljy. Sekoita kaikki ainekset hyvin keskenään uunivuossa. Paista ruusukaaleja 200-asteisessa uunissa aluksi noin 15-20 minuuttia.

Tee ankkafileiden rasvapuolelle viiltoja viistosti, myös toisesta suunnasta siten, että ankkoihin tulee salmiakkikuvio. Laita ankat kylmälle pannulle ja sitten kuumenna pannu, ettei fileet mene käyriksi. Paista ankkoja aluksi läskipuoli alaspäin. Käännä fileet, kun pinnat ovat ruskeita ja paista toiselta puoleltakin.

Laita kattila kuumenemaan öljyn kanssa. Raasta tai leikkaa inkivääri ja lisää se kattilaan. Anna lämmetä ja sekoittele. Raasta appelsiinista yhden teelusikan verran kuorta sekaan ja purista appelsiinista mehu kattilaan. Lisää loput kastikkeen aineet kattilaan ja anna luumujen pehmetä. Kun luumut ovat pehmenneet, soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi ja anna hetken keittyä kasaan. Levitä kastike ankkafileiden päälle. Nosta ankat ruusukaalien päälle ja paista ruusukaaleja ja ankkoja 200-asteisessa uunissa noin 10-15 minuuttia, että ankat ovat kypsiä.

Annostele ruusukaaleja lautasille ja raasta parmesaanijuustoa niiden päälle. Nosta ankanrinnat ruusukaalien päälle ja nauti!
Soveltuu lapsille:
ei
Soveltuu kasvissyöjille:
ei
Ohjelmasta:
Reseptin luoja:: Sara La Fountain