advertisement
Laajenna hakuaPiilota laajennetut vaihtoehdot

Paahdettua ankanrintaa ja makeaa sipulia

Arvosana 0/5
Voit marinoida ankan halutessasi edellisenä päivänä. Hiero ankan lihapuolelle ruokosokeria, hieman murskattuja tähtianiksia, timjamin oksia ja appelsiinin kuorta. Voit myös rouhia hieman suolaa ja pippuria ankkaan.

Leikkaa punasipulit ohuiksi puolirenkaiksi. Hakkaa valkosipulit pieneksi. Lämmitä pannu ja hauduta valkosipuleita ja punasipuleita timjaminoksien kanssa oliiviöljyssä todella miedolla lämmöllä. Kun sipuli alkaa olemaan todella pehmeää, nosta hieman lämpöä ja lisää sekaan punaviinietikka ja sokeri. Mausta hieman suolalla ja pippurilla.

Viillota ankanrinnat ristiviilloin nahkapuolelta. Varo ettet veistä lihaan asti! Suolaa ankanrinnat tarvittaessa. Laita ankat kylmälle pannulle ja nosta pikkuhiljaa pannun lämpöä. Rasva alkaa sulamaan pois nahasta ja muuttumaan rapeaksi. Jatka miedolla lämmöllä kunnes nahka puoli alkaa olemaan kullanruskea ja rapea. Käännä ankat nopeasti pannulla ja nosta uunipellille. Paahda ankkoja 170 asteisessa uunissa noin 5-7 minuuttia tai kunnes sisälämpö on 48 astetta. Kun ankat ovat valmiita, kääri ne vielä muutamaksi minuutiksi folion sisään vetäytymään. Näin estät ettei ankka päästä heti kaikkia nesteitä ulos ja kuivu. Siivuta ankanrintaa ja tarjoile makean hapokkaan punasipulin kanssa esimerkiksi salaatinlehden päältä.
Soveltuu lapsille:
ei
Soveltuu kasvissyöjille:
ei
Reseptin luoja:: Kalle Kiukainen