KÄYTÄMME ENSIMMÄISEN JA KOLMANNEN OSAPUOLEN EVÄSTEITÄ PARANTAAKSEMME PALVELUAMME, SOPEUTTAAKSEMME MAINONTAAMME JA TALLENTAAKSEMME MIELTYMYKSENNE SIVUSTOLLAMME. JATKAMALLA SIVUSTOMME KÄYTTÖÄ HYVÄKSYT EVÄSTEIDEN KÄYTÖN. KLIKKAA OHEISTA LINKKIÄ SAADAKSESI LISÄÄ TIETOA EVÄSTEISTÄ (MM. EVÄSTEIDEN INAKTIVOIMISESTA) – EVÄSTEKÄYTÄNTÖ milloin tahansa.

Ok
advertisement
Laajenna hakuaPiilota laajennetut vaihtoehdot

Paahdettu munakoisosalaatti

Arvosana 0/5
Kuori ja murskaa valkosipulin kynnet veitsen lappeella. Pistä kattilaan öljyn kanssa ja anna muhia matalassa lämpötilassa 20 minuuttia. Siivilöi ja anna jäähtyä.

Käytä tuoreita yrttejä kiehuvassa vedessä parinkymmenen sekunnin ajan, jotta ne hieman pehmenevät ja niiden aromaattiset öljyt ’heräävät henkiin’. Kuivaa pyyhkeellä ja aja hienoksi oliiviöljyn kanssa. Anna maustua puolisen tuntia ja siivilöi.

Paahda munakoisoja uunissa 250 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes munakoisot ovat hieman pehmenneet ja niiden kuori muuttuu kurttuiseksi ja tummenee entisestään. Pyöräytä munakoisoja paistamisen puolivälissä. Halkaise munakoisot, mutta jätä se kannastaan kiinni niin, että voit avata munakoison hieman kuin kirjan tapaan. Tee munakoisojen lihaan ristiviillot ja asettele lautasille. Mausta suolalla.

Pilko tomaatit neljään osaan ja poista siemenet. Kuutioi ne ja nostele munakoisojen päälle. Murenna feta munakoisojen päälle ja hienonna vielä päälle tuoreet yrtit. Viimeistele annokset maustetuilla öljyillä ja tarjoile heti.
Soveltuu lapsille:
ei
Soveltuu kasvissyöjille:
kyllä
Reseptin luoja:: Santeri Hämäläinen