KÄYTÄMME ENSIMMÄISEN JA KOLMANNEN OSAPUOLEN EVÄSTEITÄ PARANTAAKSEMME PALVELUAMME, SOPEUTTAAKSEMME MAINONTAAMME JA TALLENTAAKSEMME MIELTYMYKSENNE SIVUSTOLLAMME. JATKAMALLA SIVUSTOMME KÄYTTÖÄ HYVÄKSYT EVÄSTEIDEN KÄYTÖN. KLIKKAA OHEISTA LINKKIÄ SAADAKSESI LISÄÄ TIETOA EVÄSTEISTÄ (MM. EVÄSTEIDEN INAKTIVOIMISESTA) – EVÄSTEKÄYTÄNTÖ milloin tahansa.

Ok
advertisement
Laajenna hakuaPiilota laajennetut vaihtoehdot

Omenapiiraita ja cashew-kermaa

Arvosana 0/5

Liota cashew-pähkinöitä yön yli. Tee cashew-kerma ajamalla kaikki ainekset hienoksi blenderissä. Nosta jääkaappiin odottamaan piiraiden valmistumista.

 

Kuori omenat ja poista niistä kodat. Pilko omenat pienemmäksi ja nosta kattilaan veden seuraksi. Lisää joukkoon vielä puolikkaan vaniljatangon siemenet sekä itse tanko. Kiehauta ja anna porista rauhassa, kunnes omenat alkavat pehmetä. Lisää lopuksi hunaja ja muussaa perunasurvimella tai sauvasekoittimella.

 

Jauha kaurahiutaleet ja auringonkukansiemenet monitoimikoneessa karkeaksi jauhoksi. Lisää joukkoon taatelit, kookosöljy sekä suola ja aja hienommaksi niin, että saat aikaiseksi hieman tahmean taikinan. Jaa taikina neljälle 10 cm piirasvuoalle, jotka olet voidellut kookosöljyllä. Painele taikina sormiesi avulla pohjaksi ja esipaista 200-asteisessa uunissa kymmenisen minuuttia.

 

Lusikoi esipaistetuille piirakkapohjille omenatäytettä. Nostele täytteen päälle punaisista omenoista tekemiäsi ohuita lohkoja ympyrän muotoon. Sivele päälle vaahterasiirappia sekä oliiviöljyä ja viimeistele kanelilla. Paista uunissa 10-15 minuuttia, kunnes piirakat ovat saaneet kauniin värin. 


Anna jäähtyä hetki ja tarjoile cashew-kerman kera.

Soveltuu lapsille:
ei
Soveltuu kasvissyöjille:
ei
Reseptin luoja:: Santeri Hämäläinen