KÄYTÄMME ENSIMMÄISEN JA KOLMANNEN OSAPUOLEN EVÄSTEITÄ PARANTAAKSEMME PALVELUAMME, SOPEUTTAAKSEMME MAINONTAAMME JA TALLENTAAKSEMME MIELTYMYKSENNE SIVUSTOLLAMME. JATKAMALLA SIVUSTOMME KÄYTTÖÄ HYVÄKSYT EVÄSTEIDEN KÄYTÖN. KLIKKAA OHEISTA LINKKIÄ SAADAKSESI LISÄÄ TIETOA EVÄSTEISTÄ (MM. EVÄSTEIDEN INAKTIVOIMISESTA) – EVÄSTEKÄYTÄNTÖ milloin tahansa.

Ok
advertisement
Laajenna hakuaPiilota laajennetut vaihtoehdot

Omenainen marsipaanipulla

Arvosana 0/5
Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon suola, sokeri, kardemumma, kanamuna ja sekoita. Lisää jauhot vähitellen joukkoon, aluksi vatkaten. Lisää pehmeä voi kun olet lisännyt puolet jauhoista. Lisää loput jauhot. Anna kohota kaksinkertaiseksi vedottomassa paikassa. Tee sillä aikaa täytteet.

Vaniljakreemi: Keitä kattilassa maito ja vaniljatanko. Sekoita kulhossa vispilällä vehnäjauho, sokeri, suola, sulatettu voi, kananmunat ja keltuaiset. Kaada puolet lämmitetystä maidosta munajauhoseokseen ja sekoita hyvin. Älä kaada kaikkea maitoa ettei munajauhoseos kypsy liikaa. Kaada sekoitettu maito-jauhoseoksesta takaisin kattilaan johon puolet keitetystä maidosta jäi. lisää väriaine, sitruunamehu ja vanilja-aromi ja sekoita hyvin. Kiehauta kunnes jauhot ovat kypsyneet ja täyte paksuhkoa. Anna vaniljakreemin jäähtyä kauttaaltaan. Jos kreemissä on klimppejä siivilöi se siivilän läpi niin täytteestä tulee samettisen pehmeää.

Omenatäyte. Kiehauta kaikki omenatäytteen ainekset kattilassa, kunnes omenat ovat hieman pehmentyneet ja täyte on hillomaista.

Jaa kohonnut taikina paloiksi ja muotoile palat pyöreiksi pulliksi ja kohota vielä hetki. Paina kohonneisiin pulliin esimerkiksi juomalasilla ympyränmuotoinen tila täytteelle. Lisää ohut marsipaanisiivu jokaisen pullan keskelle ja täytä pulla vaniljakreemillä. Laita vaniljakreemin keskelle omenatäytesilmä ja ripottele mantelilastuja päälle. Voitele pullat kananmunalla ja paista uunin alatasolla 200-asteessa 20–25 minuuttia.
Soveltuu lapsille:
ei
Soveltuu kasvissyöjille:
ei
Ohjelmasta:
Reseptin luoja:: Sara La Fountain