KÄYTÄMME ENSIMMÄISEN JA KOLMANNEN OSAPUOLEN EVÄSTEITÄ PARANTAAKSEMME PALVELUAMME, SOPEUTTAAKSEMME MAINONTAAMME JA TALLENTAAKSEMME MIELTYMYKSENNE SIVUSTOLLAMME. JATKAMALLA SIVUSTOMME KÄYTTÖÄ HYVÄKSYT EVÄSTEIDEN KÄYTÖN. KLIKKAA OHEISTA LINKKIÄ SAADAKSESI LISÄÄ TIETOA EVÄSTEISTÄ (MM. EVÄSTEIDEN INAKTIVOIMISESTA) – EVÄSTEKÄYTÄNTÖ milloin tahansa.

Ok
advertisement
Laajenna hakuaPiilota laajennetut vaihtoehdot

Nopea vihanneskeitto, lihapullat ja juustosämpylät

Arvosana 0/5
Valmistelut:
• Lämmitä uuni 180°C.
• Kiehauta 1.5 litraa vettä.
• Lisää liemikuutiot.

Vihannekset:
• Pese kesäkurpitsa ja poista päät. Leikkaa pitkittäin neljään osaan ja viipaloi.
• Kuori porkkana. Leikkaa porkkanapieniksi suikaleiksi.
• Leikkaa purjo renkaiksi ja pese renkaat.
• Leikkaa sienet viipaleiksi.
• Lisää vihannekset keittoon ja keitä noin 15 minuuttia.

Lihapullat:
• Sekoita jauhelihaan suola, pippuri ja yrtit.
• Pyörittele palloiksi.
• Aseta lepäämään, ei jääkaappiin.

Keiton viimeistely:
• Keiton poreiltua noin 15 minuuttia lisää lihapullat keittoon ja keitä vielä noin 6 minuuttia.
• Lisää vermiselli ja pavunidut, keitä vielä 3 minuuttia.
• Mausta keitto pippurilla.

Sämpylät:
• Halkaise ja laita juustoa päälle.
• Pese persilja. Pilko ja sirottele juuston päälle. Säästä vähän persiljaa keittoon.
• Paista uunissa kunnes juusto on sulanut.

Vaniljajuoma:
• Kaada vaniljakastike lasiin.
• Kaada jogurtti lasiin.
• Kaada mansikkasiirappia päälle.
Soveltuu lapsille:
kyllä
Soveltuu kasvissyöjille:
ei
Reseptin luoja:: Rudolph van Veen