KÄYTÄMME ENSIMMÄISEN JA KOLMANNEN OSAPUOLEN EVÄSTEITÄ PARANTAAKSEMME PALVELUAMME, SOPEUTTAAKSEMME MAINONTAAMME JA TALLENTAAKSEMME MIELTYMYKSENNE SIVUSTOLLAMME. JATKAMALLA SIVUSTOMME KÄYTTÖÄ HYVÄKSYT EVÄSTEIDEN KÄYTÖN. KLIKKAA OHEISTA LINKKIÄ SAADAKSESI LISÄÄ TIETOA EVÄSTEISTÄ (MM. EVÄSTEIDEN INAKTIVOIMISESTA) – EVÄSTEKÄYTÄNTÖ milloin tahansa.

Ok
advertisement
Laajenna hakuaPiilota laajennetut vaihtoehdot

Nazaré (kalapiirakka)

Arvosana 0/5

Aloita sekoittamalla ainekset taikinaksi. Laita jauhot ja sokeri isoon kulhoon, mausta hyppysellisellä suolaa, timjamia ja rouhittua pippuria. Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita hyvin. Lisää hiiva ja sekoita taikinaa kunnes se on tasaista. Vaivaa taikinaa jauhotetulla työalustalla. Taikina on valmis, kun se ei enää tartu käsiin. Muotoile taikina palloksi ja laita kulhoon. Peitä pyyhkeellä ja anna levätä 30 minuuttia.

 

Täyte on tomaattikastike: Lämmitä oliiviöljyä pannussa ja paista sekoittaen pilkottua valkosipulia, viipaloitua sipulia ja laakerinlehteä nelisen minuuttia. Pilko tomaatit ja poista siemenet, laita tomaatit kattilaan. Lisää tomaattisose ja teelusikallinen sokeria. Kiehauta, lisää valkoviini, peitä kannella ja keitä matalalla lämmöllä 8 - 10 minuuttia.

 

Poista kalan ruodot ja pää. Voitele oliiviöljyllä ja mausta timjamilla, oreganolla ja pippurilla.

 

Jaa taikina kahteen osaan. Levitä toinen puolikas oliiviöljyllä voidellun uunipellin pohjalle. Levitä tomaattikastike taikinan päälle ja sitten makrilli niin, että se peittää koko taikinan. Peitä koko roska lopulla taikinalla. Pirskota päälle oliiviöljyä, sirottele päälle oreganoa ja paista uunissa (200ºC) noin 40 minuuttia.

 

Piirakan voi syödä kuumana tai kylmänä. Nauti!

Soveltuu lapsille:
ei
Soveltuu kasvissyöjille:
ei
Ohjelmasta:
Reseptin luoja:: Sebastião Castilho