KÄYTÄMME ENSIMMÄISEN JA KOLMANNEN OSAPUOLEN EVÄSTEITÄ PARANTAAKSEMME PALVELUAMME, SOPEUTTAAKSEMME MAINONTAAMME JA TALLENTAAKSEMME MIELTYMYKSENNE SIVUSTOLLAMME. JATKAMALLA SIVUSTOMME KÄYTTÖÄ HYVÄKSYT EVÄSTEIDEN KÄYTÖN. KLIKKAA OHEISTA LINKKIÄ SAADAKSESI LISÄÄ TIETOA EVÄSTEISTÄ (MM. EVÄSTEIDEN INAKTIVOIMISESTA) – EVÄSTEKÄYTÄNTÖ milloin tahansa.

Ok
advertisement
Laajenna hakuaPiilota laajennetut vaihtoehdot

Mustikka-mantelikakku

Arvosana 0/5
Yhdistä isossa kulhossa mantelijauhot, unikonsiemenet, leivinjauhe, suola ja ruokasooda. Sekoita huolella ja nosta sivuun.

Lämmitä kattilassa hyvin miedolla lämmöllä öljyä ja hunajaa, kunnes hunaja on sulanut öljyn joukkoon. Nosta pois liedeltä ja anna viiletä. Raasta hunajaöljyn joukkoon kahden luomusitruunan kuoret ja purista joukkoon vielä kolmen puolikkaan mehu. Kaada nesteseos kuivien aineiden joukkoon ja sekoita huolella.

Vatkaa munat sekaisin ja nostele ne muun taikinan joukkoon. Sekoita taikinaan vielä mustikat. Kaada taikina voideltuun 20 -senttiseen irtopohjakakkuvuokaan ja nosta se 180 -asteiseen uuniin paistumaan noin 45 minuutiksi. Vuoraa kakku foliolla paistamisen loppuvaiheessa, jos se uhkaa tummua liikaa.

Nosta valmis kakku pois uunista ja anna sen jäähtyä kunnolla, ennen kuin poistat vuoan reunat.

Avaa jääkaapissa säilytetty kookosmaitotölkki purkin pohjasta ja valuta ulos nestemäinen kirkas aines. Lusikoi purkkiin jäänyt paksu valkoinen tahna kulhoon ja vispaa se kuohkeaksi. Mausta hunajalla, vaniljajauheella sekä tilkalla sitruunan mehua.

Koristele kakku kookoskermavaahdolla sekä tuoreilla mustikoilla. Herkuttele itsellesi hyvä olo!!
Soveltuu lapsille:
ei
Soveltuu kasvissyöjille:
kyllä
Reseptin luoja:: Santeri Hämäläinen