KÄYTÄMME ENSIMMÄISEN JA KOLMANNEN OSAPUOLEN EVÄSTEITÄ PARANTAAKSEMME PALVELUAMME, SOPEUTTAAKSEMME MAINONTAAMME JA TALLENTAAKSEMME MIELTYMYKSENNE SIVUSTOLLAMME. JATKAMALLA SIVUSTOMME KÄYTTÖÄ HYVÄKSYT EVÄSTEIDEN KÄYTÖN. KLIKKAA OHEISTA LINKKIÄ SAADAKSESI LISÄÄ TIETOA EVÄSTEISTÄ (MM. EVÄSTEIDEN INAKTIVOIMISESTA) – EVÄSTEKÄYTÄNTÖ milloin tahansa.

Ok
advertisement
Laajenna hakuaPiilota laajennetut vaihtoehdot

Munakoisoa ja kurkumajogurttia

Arvosana 0/5

Avaa jääkaapissa säilytetty kookosmaitotölkki purkin pohjasta ja valuta ulos nestemäinen kirkas aines. Lusikoi purkkiin jäänyt paksu valkoinen tahna kulhoon ja vispaa se kuohkeaksi. Hienonna joukkoon valkosipulin kynsi ja mausta kurkumalla, suolalla sekä oliiviöljyllä. Vatkaa kaikki ainekset sekaisin ja nosta jääkaappiin odottamaan annoksen valmistumista.

 

Halkaise granaattiomena ja ota siemenet talteen pitämällä omenaa leikkauspuoli alaspäin kämmenelläsi ja hakkaamalla omenaa lusikalla. Näin siemenet tipahtelevat kulhoon sormiesi lomasta eikä joukkoon pääse kitkerää, valkoista hedelmälihaa. 

 

Leikkaa huolella pestyistä munakoisoista noin sentin paksuisia siivuja. Itketä munakoisoja eli lisää siivujen päälle hieman suolaa ja anna niiden hikoilla kitkerän makuinen neste ulos. Pyyhi neste ja ylimääräiset suolat talouspaperilla. Sivele jokaiselle siivulle hieman oliiviöjyä ja mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Paista kuumalla parilapannulla pari minuuttia puoleltaan, kunnes munakoisosiivut saavat kunnolla väriä ja pehmenevät hieman.

 

Nostele valmiit munakoisot laakealle lautaselle ja viimeistele saksanpähkinöillä, granaattiomenan siemenillä, revityillä basilikan lehdillä sekä kurkumajogurtilla. Purista vielä lopuksi annoksen päälle ½ limen mehu.

Soveltuu lapsille:
ei
Soveltuu kasvissyöjille:
kyllä
Reseptin luoja:: Santeri Hämäläinen