KÄYTÄMME ENSIMMÄISEN JA KOLMANNEN OSAPUOLEN EVÄSTEITÄ PARANTAAKSEMME PALVELUAMME, SOPEUTTAAKSEMME MAINONTAAMME JA TALLENTAAKSEMME MIELTYMYKSENNE SIVUSTOLLAMME. JATKAMALLA SIVUSTOMME KÄYTTÖÄ HYVÄKSYT EVÄSTEIDEN KÄYTÖN. KLIKKAA OHEISTA LINKKIÄ SAADAKSESI LISÄÄ TIETOA EVÄSTEISTÄ (MM. EVÄSTEIDEN INAKTIVOIMISESTA) – EVÄSTEKÄYTÄNTÖ milloin tahansa.

Ok
advertisement
Laajenna hakuaPiilota laajennetut vaihtoehdot

Mokkakakku

Arvosana 0/5
Marenkipohja
Lämmitä uuni 80ºC. Paahda hasselpähkinät ja pilko pieniksi. Sekoita valkuainen ja puolet sokerista kermamaiseksi. Lisää vähitellen loput sokerista kunnes seos jäykistyy. Lisää hasselpähkinät ja kaada kahteen pursottimeen. Vuoraa kaksi uunipeltiä leivinpaperilla ja piirrä 24 sentin ympyrät. Pursota munanvalkuainen ympyröihin ja tasoita veitsellä. Paista uunissa noin 4 tuntia.

Vaniljakastike
Puolita vaniljan kota pitkittäin, raaputa vanilja kodasta ja kiehauta maito yhdessä vaniljan ja tyhjän kodan kanssa. Sekoita keltuaiset, sokeri ja jauhot kulhossa. Kaada kuuma maito sekaan, sekoita hyvin ja kaada takaisin kattilaan. Lämmitä sekoittaen. Poista vaniljan kota ja anna jäähtyä.

Nugatiini
Kuumenna sokeri ja sekoita joukkoon hasselpähkinät. Lusikoi seos leivinpaperilla peitettyyn vuokaan ja anna jäähtyä. Säästä 8 hasselpähkinää ja murskaa loput nugatiiniksi.

Mokkatiiviste
Keitä espresso ja sokeri paksuksi siirapiksi. 

Mokkakastike
Sekoita voi ja sokeri kuohkeaksi. Sekoita vaniljakastike voihin vähitellen . Lisää mokkatiiviste ja sekoita yhteen.

Kakku
Kaada mokkakastike marenkien päälle ja levitä veitsellä. Peitä kakun sivut mokkakastikkeella. Laita jääkaappiin puoleksi tunniksi. Painele nugatiini kakun reunoihin. Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi ja laita pursottimeen. Pursota ruusukkeita kakun päälle ja laita kokonainen hasselpähkinä kunkin päälle. Pölytä kaakaojauheella.
Soveltuu lapsille:
ei
Soveltuu kasvissyöjille:
ei
Ohjelmasta:
Reseptin luoja:: Rudolph van Veen