KÄYTÄMME ENSIMMÄISEN JA KOLMANNEN OSAPUOLEN EVÄSTEITÄ PARANTAAKSEMME PALVELUAMME, SOPEUTTAAKSEMME MAINONTAAMME JA TALLENTAAKSEMME MIELTYMYKSENNE SIVUSTOLLAMME. JATKAMALLA SIVUSTOMME KÄYTTÖÄ HYVÄKSYT EVÄSTEIDEN KÄYTÖN. KLIKKAA OHEISTA LINKKIÄ SAADAKSESI LISÄÄ TIETOA EVÄSTEISTÄ (MM. EVÄSTEIDEN INAKTIVOIMISESTA) – EVÄSTEKÄYTÄNTÖ milloin tahansa.

Ok
advertisement
Laajenna hakuaPiilota laajennetut vaihtoehdot

Merimiehen simpukat

Arvosana 0/5
Poista ensimmäiseksi parta simpukoista ja pese simpukat hyvin harjalla, kylmän juoksevan veden alla. Muista, että rikkinäisiä simpukoita ei pidä käyttää. Jos mukana on avoimia simpukoita, kopauta simpukkaa muutaman kerran ja mikäli simpukka sulkeutuu, se on syötävä. Mikäli simpukka pysyy avoimena, heitä se pois.

Keitä seuraavaksi kastike. Kaada reilusti oliiviöljyä suureen kattilaan, lisää silputtu sipuli, sekä valkosipuli ja kuullota ne. Lisää valkoviini sipuleiden joukkoon ja mausta suolalla, sokerilla ja pippurilla. Kun valkoviinikastike kiehuu, lisää simpukat, voi ja kevätsipulit. Laita kansi päälle ja ravista kattilaa kevyesti.

Anna kiehua miedolla lämmöllä 3-4 minuuttia, kunnes simpukat aukeavat. Lisää silputtu persilja ja tarjoile patongin kera.
Soveltuu lapsille:
ei
Soveltuu kasvissyöjille:
ei
Ohjelmasta:
Reseptin luoja:: Sara La Fountain