KÄYTÄMME ENSIMMÄISEN JA KOLMANNEN OSAPUOLEN EVÄSTEITÄ PARANTAAKSEMME PALVELUAMME, SOPEUTTAAKSEMME MAINONTAAMME JA TALLENTAAKSEMME MIELTYMYKSENNE SIVUSTOLLAMME. JATKAMALLA SIVUSTOMME KÄYTTÖÄ HYVÄKSYT EVÄSTEIDEN KÄYTÖN. KLIKKAA OHEISTA LINKKIÄ SAADAKSESI LISÄÄ TIETOA EVÄSTEISTÄ (MM. EVÄSTEIDEN INAKTIVOIMISESTA) – EVÄSTEKÄYTÄNTÖ milloin tahansa.

Ok
advertisement
Laajenna hakuaPiilota laajennetut vaihtoehdot

Marenkia, kermavaahtoa ja hedelmiä

Arvosana 0/5
Vatkaa munan valkuaiset ja puolet sokerista kevyeksi vaahdoksi. Lisää loput sokerista pienissä erissä vaahdon joukkoon ja jatka vatkaamista kunnes olet saanut sileän ja kiinteän vaahdon. Voit kääntää kulhon ylös alaisin ja jos massa pysyy kulhossa, marenki on valmis.
Levitä marenki leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ohueksi levyksi. Kuivata uunissa 90-asteessa noin kolme tuntia kunnes marenki on kuivunut pinnalta. Lopuksi laita virta pois uunista ja avaa hiukan uunin luukkua, jotta kosteus poistuu uunista ja marengista tulee varmasti kuiva. Anna olla tunnin uunissa ja nosta huoneenlämpöön.

Kaada kerma kulhoon ja lisää sokeri sekä raastettu limenkuori. Vatkaa kunnes massa on vaahtoutunut ilmavaksi vaahdoksi.

Tarjoile kuivattu marenki ja kermavaahto sesongin hedelmien tai marjojen kanssa.
Soveltuu lapsille:
ei
Soveltuu kasvissyöjille:
ei
Reseptin luoja:: Kalle Kiukainen