KÄYTÄMME ENSIMMÄISEN JA KOLMANNEN OSAPUOLEN EVÄSTEITÄ PARANTAAKSEMME PALVELUAMME, SOPEUTTAAKSEMME MAINONTAAMME JA TALLENTAAKSEMME MIELTYMYKSENNE SIVUSTOLLAMME. JATKAMALLA SIVUSTOMME KÄYTTÖÄ HYVÄKSYT EVÄSTEIDEN KÄYTÖN. KLIKKAA OHEISTA LINKKIÄ SAADAKSESI LISÄÄ TIETOA EVÄSTEISTÄ (MM. EVÄSTEIDEN INAKTIVOIMISESTA) – EVÄSTEKÄYTÄNTÖ milloin tahansa.

Ok
advertisement
Laajenna hakuaPiilota laajennetut vaihtoehdot

Mantelimaito

Arvosana 0/5
Valmistus

Liota manteleita viileässä vedessä mielellään yön yli, mutta kiireen sattuessa muutama tuntikin riittää. 

Siivilöi liotusvesi manteleista, heitä liotusvesi pois ja huuhtele manteleita juoksevan veden alla hetki. Kaada blenderiin mantelit ja sen verran vettä, että mantelit peittyvät kunnolla. Laita blenderi käyntiin ja anna sen käydä, kunnes manteli on hienontunut mahdollisimman sileäksi. Lisää loput vedet, suola sekä hunaja ja surruttele hienoksi.

Suodata mantelimaito harsokankaan tai pähkinämaitopussin läpi. Purista lopuksi viimeisetkin maitotipat mantelipurusta, jottei mitään mene hukkaan. Käytä mantelimaito heti tai laita jääkaappiin odottamaan käyttöä. Mantelimaito säilyy jääkaapissa kolmisen vuorokautta.
Soveltuu lapsille:
ei
Soveltuu kasvissyöjille:
ei
Reseptin luoja:: Santeri Hämäläinen