KÄYTÄMME ENSIMMÄISEN JA KOLMANNEN OSAPUOLEN EVÄSTEITÄ PARANTAAKSEMME PALVELUAMME, SOPEUTTAAKSEMME MAINONTAAMME JA TALLENTAAKSEMME MIELTYMYKSENNE SIVUSTOLLAMME. JATKAMALLA SIVUSTOMME KÄYTTÖÄ HYVÄKSYT EVÄSTEIDEN KÄYTÖN. KLIKKAA OHEISTA LINKKIÄ SAADAKSESI LISÄÄ TIETOA EVÄSTEISTÄ (MM. EVÄSTEIDEN INAKTIVOIMISESTA) – EVÄSTEKÄYTÄNTÖ milloin tahansa.

Ok
advertisement
Laajenna hakuaPiilota laajennetut vaihtoehdot

Mansikkatoffeepiiras

Arvosana 0/5
Vaahdota voi ja sokeri, lisää kananmunankeltuaiset yksitellen. Sekoita joukkoon karvasmanteliaromi. Seuraavaksi lisää vielä jauhot ja mantelijauho. Sekoita aineet hyvin. Painele taikinaa piirakkapohjaan ja reunoille. Paista 175-asteisessa uunissa noin 12 -20 minuuttia, kunnes pohja on kullanruskea.

Seuraavaksi tee toffeetäyte. Laita kattilaan vesi, sokerit, mausteet ja siirappi. Anna keittyä noin 10–12 min kunnes paksuuntuu. Ota kattila pois liedeltä ja lisää joukkoon voi, kerma ja smetana. Sekoita tasaiseksi ja anna voin sulaa. Anna toffeen hieman jäähtyä ennen kuin kaadat paistetun muropohjan päälle. Anna toffeen jäähtyä kauttaaltaan huoneen lämmössä.

Seuraavaksi tee jogurttikreemi. Vatkaa isossa kulhossa kerma kuohkeaksi. Lisää joukkoon jogurtti, vaniljatangon siemenet ja sokeri ja sekoita seos hyvin keskenään. Lisää kreemi jäähtyneen toffeetäytteen päälle. Koristele piiras viipaloiduilla mansikoilla.
Soveltuu lapsille:
ei
Soveltuu kasvissyöjille:
ei
Ohjelmasta:
Reseptin luoja:: Sara La Fountain