KÄYTÄMME ENSIMMÄISEN JA KOLMANNEN OSAPUOLEN EVÄSTEITÄ PARANTAAKSEMME PALVELUAMME, SOPEUTTAAKSEMME MAINONTAAMME JA TALLENTAAKSEMME MIELTYMYKSENNE SIVUSTOLLAMME. JATKAMALLA SIVUSTOMME KÄYTTÖÄ HYVÄKSYT EVÄSTEIDEN KÄYTÖN. KLIKKAA OHEISTA LINKKIÄ SAADAKSESI LISÄÄ TIETOA EVÄSTEISTÄ (MM. EVÄSTEIDEN INAKTIVOIMISESTA) – EVÄSTEKÄYTÄNTÖ milloin tahansa.

Ok
advertisement
Laajenna hakuaPiilota laajennetut vaihtoehdot

Maalaismaksaa

Arvosana 0/5

Pilko sitruunaruoho, ruohosipuli ja lippia. Laita kaikki ainekset kattilaan ja keitä kokoon, kunnes puolet on jäljellä (noin 20 minuuttia). Säästä liemi. Leikkaa kananmaksat puoliksi ja ankanmaksat samankokoisiksi paloiksi ja liota maidossa noin puoli tuntia. Pese päärynät ja leikkaa lohkoiksi ja poista siemenet. Paahda pinjansiemenet kuumassa kuivassa paistinpannussa suolan kera.

Lämmitä oliiviöljyä isossa paistinpannussa ja lisää viipaloitu sipuli ja päärynä. Pikapaista muutama sekunti. Valuta maksat hyvin (voit taputella kuivaksi keittiöpyyhkeeseen) ja heitä kourallinen pannuun. Jätä muutamaksi sekunniksi pannulle. Käännä ja mausta hyppysellisellä merisuolaa. Lisää pieneksi pilkottu appelsiininkuori. Pikapaista muutama minuutti kunnes maksat ovat kullanruskeat. Lisää kastike, sekoita ja ota maksat pannulta. Toista kunnes kaikki maksat on paistettu. Jätä maksat enemmin hiukan roosanvärisiksi keskeltä kuin liian kuiviksi. Suolaa maksat vasta paistamisen jälkeen, jottei suolan jodi sitkistä niitä. Lisää pinjansiemenet, pilkottu ruohosipuli ja rouhittua mustaa pippuria.
Soveltuu lapsille:
ei
Soveltuu kasvissyöjille:
ei
Ohjelmasta:
Reseptin luoja:: Ljubomir Stanisic