KÄYTÄMME ENSIMMÄISEN JA KOLMANNEN OSAPUOLEN EVÄSTEITÄ PARANTAAKSEMME PALVELUAMME, SOPEUTTAAKSEMME MAINONTAAMME JA TALLENTAAKSEMME MIELTYMYKSENNE SIVUSTOLLAMME. JATKAMALLA SIVUSTOMME KÄYTTÖÄ HYVÄKSYT EVÄSTEIDEN KÄYTÖN. KLIKKAA OHEISTA LINKKIÄ SAADAKSESI LISÄÄ TIETOA EVÄSTEISTÄ (MM. EVÄSTEIDEN INAKTIVOIMISESTA) – EVÄSTEKÄYTÄNTÖ milloin tahansa.

Ok
advertisement
Laajenna hakuaPiilota laajennetut vaihtoehdot

Luomupossua ja omenakastiketta

Arvosana 0/5
Paista possuun voissa kaunis väri ja nosta se 175-asteiseen uuniin noin puoleksi tunniksi tai kunnes sen sisälämpötila näyttää 67-astetta. Ota pois uunista ja kääri folioon vetäytymään 5-10 minuutiksi.

Kuori ja lohko sipulit sekä omenat. Paista sipuleita pari minuuttia pannulla tilkassa öljyä. Mausta suolalla ja pippurilla ja nosta ne uunivuokaan porsaan kanssa kypsymään. Lisää 15 minuutin päästä joukkoon omenalohkot ja kypsennä toiset 15 minuuttia. Pirskottele lopuksi sipulien ja omenoiden päälle balsamiviinietikkaa.

Valmista possun ja lisukkeiden kypsyessä kastike. Kuori ja pilko porkkana, sipuli sekä valkosipuli. Pilko sienet ja sellerinvarsi. Kuullota kasviksia voissa viitisen minuuttia ja lisää sitten joukkoon sokeri sekä lohkottu omena. Paista muutama minuutti, kunnes sokeri on sulanut. Lisää joukkoon punaviini, lihaliemi, rosmariini sekä laakerinlehti. Anna kastikkeen kiehua kasaan, kunnes jäljellä on noin kaksi kolmasosaa alkuperäisestä määrästä. Siivilöi kastike ja suurusta maissitärkkelyksellä.

Viipaloi possunfile ja tarjoa omenakastikkeen, omenoiden sekä sipuleiden kera.
Soveltuu lapsille:
kyllä
Soveltuu kasvissyöjille:
ei
Reseptin luoja:: Santeri Hämäläinen