KÄYTÄMME ENSIMMÄISEN JA KOLMANNEN OSAPUOLEN EVÄSTEITÄ PARANTAAKSEMME PALVELUAMME, SOPEUTTAAKSEMME MAINONTAAMME JA TALLENTAAKSEMME MIELTYMYKSENNE SIVUSTOLLAMME. JATKAMALLA SIVUSTOMME KÄYTTÖÄ HYVÄKSYT EVÄSTEIDEN KÄYTÖN. KLIKKAA OHEISTA LINKKIÄ SAADAKSESI LISÄÄ TIETOA EVÄSTEISTÄ (MM. EVÄSTEIDEN INAKTIVOIMISESTA) – EVÄSTEKÄYTÄNTÖ milloin tahansa.

Ok
advertisement
Laajenna hakuaPiilota laajennetut vaihtoehdot

Hunajaisella appelsiinimehulla kostutettu luomukana ja kukkakaalicouscous

Arvosana 0/5
Laita kana öljyttyyn vuokaan tai uunipellille leivinpaperin päälle. Pyyhi kanan pinta ja hiero sen pintaan suolaa, pippuria sekä öljyä. Laita kanan sisään sitruuna lohkottuna, valkosipulin kynnet kevyesti murskattuna sekä timjamin oksat sellaisenaan.

Purista appelsiinista mehut kattilaan ja lisää hunaja sekä hieman suolaa. Lämmitä ja valele kanaa hunajaisella appelsiinimehulla. Paista kanaa 200-asteisessa uunissa noin tunti tai kunnes sen sisälämpötila näyttää 67-astetta. Kääntele kanaa välillä ja valele sitä appelsiiniliemellä.

Pilko kukkakaali hieman pienemmäksi ja poista kova kantaosa. Aja monitoimikoneessa rakeeksi, joka muistuttaa koostumukseltaan couscousia. Kuori ja hienonna sipuli ja kuullota oliiviöljyssä viitisen minuuttia. Lisää kukkakaali ja jatka paistamista vajaa viisi minuuttia. Mausta suolalla ja nostele kulhoon.

Lisää joukkoon hienonnetut aprikoosit sekä kuivalla pannulla paahdetut mantelit. Raasta joukkoon sitruunan kuori ja purista perään vielä sitruunan mehu. Viimeistele hienonnetulla persiljalla sekä lorauksella oliiviöljyä.

Kokoa kukkakaalicouscousista peti, jolle mehukas ja herkullinen kana voi laskeutua. Tarjoile suurella ylpeydellä!
Soveltuu lapsille:
kyllä
Soveltuu kasvissyöjille:
ei
Reseptin luoja:: Santeri Hämäläinen