KÄYTÄMME ENSIMMÄISEN JA KOLMANNEN OSAPUOLEN EVÄSTEITÄ PARANTAAKSEMME PALVELUAMME, SOPEUTTAAKSEMME MAINONTAAMME JA TALLENTAAKSEMME MIELTYMYKSENNE SIVUSTOLLAMME. JATKAMALLA SIVUSTOMME KÄYTTÖÄ HYVÄKSYT EVÄSTEIDEN KÄYTÖN. KLIKKAA OHEISTA LINKKIÄ SAADAKSESI LISÄÄ TIETOA EVÄSTEISTÄ (MM. EVÄSTEIDEN INAKTIVOIMISESTA) – EVÄSTEKÄYTÄNTÖ milloin tahansa.

Ok
advertisement
Laajenna hakuaPiilota laajennetut vaihtoehdot

Lindströmin pihvit, mummonkurkut ja palsternakkapyre

Arvosana 0/5
Kuori punajuuret ja raasta ne hienolla terällä. Yhdistä kulhossa kaikki ainekset ja sekoita tasaiseksi massaksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista koepala ja lisää mausteita tarvittaessa. Pyörittele massasta itsellesi mieluisan kokoisia, pulleita pihvejä ja paista niitä keskilämmöllä luomukirnuvoissa noin 3 minuuttia puoleltaan. Nosta pihvit vielä 170-asteiseen uuniin noin 15 minuutiksi.

Pese kurkku huolellisesti ja siivuta se mandoliinilla tai juustohöylällä ohueksi. Nosta siivut kannelliseen lasipurkkiin muiden ainesten kera ja hölskytä sielusi kyllyydestä. Nosta jääkaappiin maustumaan vähintään tunniksi.

Kuori ja paloittele palsternakka. Nostele palsternakkapalaset pieneen kattilaan ja lisää vettä sen verran, että palsternakat peittyvät. Keitä palsternakkoja kevyesti suolatussa vedessä keskilämmöllä noin 10 minuuttia tai kunnes palsternakat ovat pehmentyneet. Siivilöi vesi pois, mutta säilytä keitinvesi. Lisää kypsien palsternakkapalasten joukkoon nokare luomukirnuvoita ja aja hienoksi pyreeksi sauvasekoittimella tai blenderissä. Lisää keitinvettä tarvittaessa, jotta saat aikaan samettisen pyreen. Mausta suolalla ja pippurilla.

Lusikoi lautaselle hieman palsternakkapyrettä. Asettele päälle muutama lindströmin pihvi ja viimeistele mummonkurkuilla. Herkuttele!
Soveltuu lapsille:
ei
Soveltuu kasvissyöjille:
ei
Reseptin luoja:: Santeri Hämäläinen