KÄYTÄMME ENSIMMÄISEN JA KOLMANNEN OSAPUOLEN EVÄSTEITÄ PARANTAAKSEMME PALVELUAMME, SOPEUTTAAKSEMME MAINONTAAMME JA TALLENTAAKSEMME MIELTYMYKSENNE SIVUSTOLLAMME. JATKAMALLA SIVUSTOMME KÄYTTÖÄ HYVÄKSYT EVÄSTEIDEN KÄYTÖN. KLIKKAA OHEISTA LINKKIÄ SAADAKSESI LISÄÄ TIETOA EVÄSTEISTÄ (MM. EVÄSTEIDEN INAKTIVOIMISESTA) – EVÄSTEKÄYTÄNTÖ milloin tahansa.

Ok
advertisement
Laajenna hakuaPiilota laajennetut vaihtoehdot

Lihamureke, kaalipaistos ja uuniperunat

Arvosana 0/5
Lihamureke
Lämmitä uuni 180°C. Kuori porkkana ja juuriselleri ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Keitä ensin juuriselleriä ja sitten porkkanaa noin 2 minuuttia kunnes al dente. Huuhdo kylmällä vedellä ja kuivaa hyvin. Leikkaa reunat leivästä, liota maidossa ja purista. Kuori ja pilko salottisipuli. Sekoita salottisipuli, leipä, worcestershirekastike, sinappi, munat, juuriselleri, porkkana, suola ja pippuri jauhelihaan kostein käsin. Voitele kakkuvuoka öljyllä.
Painele taikina vuokaan ja paista noin 50 minuuttia. Anna jäähtyä 10 minuuttia. Kumoa vuoka ja valuta mureke talouspaperin päällä.

Kaali
Leikkaa kaali neljään osaan ja poista ydin. Leikkaa kuutioiksi. Lämmitä öljyä paistinpannussa ja paista kaalia 5 minuuttia kuumalla pannulla. Lisää hunaja, balsamietikka ja omenamehu ja madalla lämpöä. Hauduta kaalia kannen alla noin 15 minuuttia ja mausta suolalla ja pippurilla.

Perunat
Lämmitä uuni 200°C. Harjaa perunat juoksevan veden alla ja kääräise tiiviisti alumiinifolioon. Paista noin 45 minuuttia. Avaa kääröt ja leikkaa perunat kahtia. Sirottele päälle suolaa ja mätkäytä pläjäys smetanaa.
Soveltuu lapsille:
ei
Soveltuu kasvissyöjille:
ei
Ohjelmasta:
Reseptin luoja:: Rudolph van Veen