KÄYTÄMME ENSIMMÄISEN JA KOLMANNEN OSAPUOLEN EVÄSTEITÄ PARANTAAKSEMME PALVELUAMME, SOPEUTTAAKSEMME MAINONTAAMME JA TALLENTAAKSEMME MIELTYMYKSENNE SIVUSTOLLAMME. JATKAMALLA SIVUSTOMME KÄYTTÖÄ HYVÄKSYT EVÄSTEIDEN KÄYTÖN. KLIKKAA OHEISTA LINKKIÄ SAADAKSESI LISÄÄ TIETOA EVÄSTEISTÄ (MM. EVÄSTEIDEN INAKTIVOIMISESTA) – EVÄSTEKÄYTÄNTÖ milloin tahansa.

Ok
advertisement
Laajenna hakuaPiilota laajennetut vaihtoehdot

Lehtikaalisipsit intialaisittain

Arvosana 0/5

Pese lehtikaalit hyvin ja taputtele lehdet kuiviksi. Poista lehtikaaleista paksut lehtiruodit ja revi ne pienemmiksi paloiksi. Voit käyttää lehtiruodit esimerkiksi smoothieen tai kasvissosekeittoon.

Sekoita marinadin ainekset kulhossa ja lisää se lehtipalasten joukkoon. Sekoittele käsin niin, että kaikki lehtikaalin palaset saavat osansa marinadista.

Asettele lehtikaalisipsit leivinpaperin päälle ja paista 200 asteessa noin 10 minuuttia tai kunnes kaali on saanut aavistuksen väriä. Varo kuitenkin polttamasta lehtiä! Nautiskele heti!

Jos sipsejä sattuu jostain kumman syystä jäämään yli, voit siirtää ne tiiviiseen purkkiin, jossa ne säilyvät pari viikkoa. 

Huom! Jos haluat saada lehtikaalisipseistä irti mahdollisimman paljon ravinteita, voit paistaa niitä noin 45-asteisessa uunissa noin 6 tuntia välillä käännellen. Laita tässä tapauksessa uunin suuhun pieni pyyhe, jotta luukku pysyy kuivattamisen aikana hieman auki ja höyry eli kosteus pääsee ulos.

Soveltuu lapsille:
ei
Soveltuu kasvissyöjille:
kyllä
Reseptin luoja:: Santeri Hämäläinen