KÄYTÄMME ENSIMMÄISEN JA KOLMANNEN OSAPUOLEN EVÄSTEITÄ PARANTAAKSEMME PALVELUAMME, SOPEUTTAAKSEMME MAINONTAAMME JA TALLENTAAKSEMME MIELTYMYKSENNE SIVUSTOLLAMME. JATKAMALLA SIVUSTOMME KÄYTTÖÄ HYVÄKSYT EVÄSTEIDEN KÄYTÖN. KLIKKAA OHEISTA LINKKIÄ SAADAKSESI LISÄÄ TIETOA EVÄSTEISTÄ (MM. EVÄSTEIDEN INAKTIVOIMISESTA) – EVÄSTEKÄYTÄNTÖ milloin tahansa.

Ok
advertisement
Laajenna hakuaPiilota laajennetut vaihtoehdot

Kyyhkyspaistos

Arvosana 0/5

Tahna: laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja sekoita tahnaksi.

 

Liemi: Leikkaa valkoinen osa purjosta auki pitkittäin. Laita persiljaa ja ruohosipulia purjon sisään ja sido kiinni. Lämmitä loraus oliiviöljyä kattilassa ja lisää purjonyytti, loput purjosta, laakerinlehti, pilkottu persilja, ruohosipuli, laventeli ja timjami. Pikapaista muutama sekunti ja lisää vesi. Lisää ne osat kyyhkyistä, joita ei syödä. Keitä kaksi tuntia.

 

Kyni ja polta karvat linnuista. Viillä rintafileet esiin ja irrota, irrota koivet. Lämmitä oliiviöljyä ja hienoksi kuullota silputtu sipuli. Pikapaista maksat, sydämet ja kivipiirat ja lisää liemeen. Lisää riisi ja valkoviini. Mausta suolalla ja lisää vähitellen liemi. Keitä kokoon jatkuvasti sekoittaen ja lisää lientä jos tarpeen. Kun riisi on kypsää, lisää tahna riisin sekaan. Mausta koivet ja rintafileet fleur de sel -suolalla (hiutaleiksi kuivattua merisuolaa) ja mausteseoksella. Pirskota oliiviöljyä paistinpannuun ja lämmitä. Paista rintapalat ja koivet nahkapuoli alaspäin kullanruskeaksi. Lisää lusikallinen voita, 5 murskattua valkosipulinkynttä ja ripaus timjamia. Käännä ja paista vielä hetki; sammuta liesi ja peitä kannella. Tarjoa riisipedillä ja sirottele päälle parmensanraastetta. 

Soveltuu lapsille:
ei
Soveltuu kasvissyöjille:
ei
Ohjelmasta:
Reseptin luoja:: Ljubomir Stanisic