advertisement
Laajenna hakuaPiilota laajennetut vaihtoehdot

Kyssäkaali-omenapaistos ja sorsanrinta

Arvosana 0/5

Keitä lihalientä kokoon, kunnes siitä on noin kolmasosa jäljellä. Sekoita joukkoon mustaherukkahyytelö ja ota kattila pois liedeltä. Seuraa ihastellen, kuinka mustaherukkahyytelö saostaa kastikkeen. Mausta pippurilla.

 

Kuori ja kuutioi kyssäkaali ja omena. Paista kyssäkaalikuutioita keskilämmöllä hunajavoissa puolikkaan valkosipulin sekä parin rosmariinin oksan kera noin 10 minuuttia tai kunnes kyssäkaali on saanut väriä ja pehmennyt hieman. Lisää joukkoon omenakuutiot, anna paistoksen lämmetä ja siirrä sivuun. Poimi valkosipulin puolikas ja rosmariininoksat pois.

 

Laita uuni lämpiämään 150 asteeseen. Mausta sorsanrinnat suolalla ja pippurilla. Ruskista ne molemmin puolin  voin ja öljyn sekoituksessa kuumalla pannulla. Laita yhteen sorsanrintaan lihan sisälämpömittari. Nosta pannu 150-asteiseen uuniin noin 5 minuutiksi tai kunnes lihan sisälämpötila näyttää 50 astetta. Ota pannu uunista ja nosta lihat lepäämään työlaudalle hetkeksi.

 

Kuumenna öljy noin 180-asteeseen. Laske mangoldin lehdet pienissä erissä reikäkauhan avulla friteerattaviksi. Nostele mangoldit pois reilun kymmenen sekunnin jälkeen ja nosta talouspaperin päälle kuivumaan ja viilentymään. Mausta suolalla.

 

Kokoa annos lusikoimalla lautaselle kyssäkaali-omenapaistosta ja sorsanrinta. Nostele päälle muutama lusikallinen kastiketta ja viimeistele friteeratuilla mangoldin lehdillä.

Soveltuu lapsille:
ei
Soveltuu kasvissyöjille:
ei
Reseptin luoja:: Santeri Hämäläinen