KÄYTÄMME ENSIMMÄISEN JA KOLMANNEN OSAPUOLEN EVÄSTEITÄ PARANTAAKSEMME PALVELUAMME, SOPEUTTAAKSEMME MAINONTAAMME JA TALLENTAAKSEMME MIELTYMYKSENNE SIVUSTOLLAMME. JATKAMALLA SIVUSTOMME KÄYTTÖÄ HYVÄKSYT EVÄSTEIDEN KÄYTÖN. KLIKKAA OHEISTA LINKKIÄ SAADAKSESI LISÄÄ TIETOA EVÄSTEISTÄ (MM. EVÄSTEIDEN INAKTIVOIMISESTA) – EVÄSTEKÄYTÄNTÖ milloin tahansa.

Ok
advertisement
Laajenna hakuaPiilota laajennetut vaihtoehdot

Kuohuviinikakku

Arvosana 0/5
Pohja
Sekoita hyvin riisimurot ja sulatettu valkosuklaa. Tasoita seos leivinpapereiden välissä noin puolen sentin levyksi. Leikkaa kakkuvuoan kokoiseksi. Laita jääkaappiin.

Marenkitikut
Vatkaa munanvalkuaista ja sokeria kulhossa kunnes se alkaa jähmettyä. Sekoita joukkoon tomusokeri ja pursota ohuiksi viivoiksi leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Paista tunti uunissa (90ºC).
Anna jäähtyä.

Kakku
Lämmitä uuni (180ºC).
Vatkaa keltuaiset ja puolet sokerista vesihauteessa ilmavaksi seokseksi.
Vatkaa valkuainen ja sokeri toisessa kulhossa vaahdoksi. Lisää varovasti munanvalkuainen keltuaisseokseen. Levitä taikina puolen sentin levyksi leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Paista noin 15 minuuttia.
Anna jäähtyä.
Leikkaa taikina kakkuvuoan kokoiseksi ja liota marjasoseessa.

Kuohuviinivaahto
Liota liivatelehdet kylmässä vedessä.
Sekoita vaniljakastikejauhe, 25 g sokeria ja 5 cl kuohuviiniä tahnaksi.
Kiehauta loput kuohuviinistä, lisää vaniljatahna ja keitä kokoon sekoittaen 2 minuuttia matalalla lämmöllä.
Vatkaa keltuaiset ja loppusokeri kuohkeaksi.
Sekoita liotettu liivate kuumaan vaniljaseokseen.
Yhdistä seos ja keltuaiset.
Vatkaa kerma kevyesti ja sekoita joukkoon, kun seos on noin 40ºC.

Vuoraa kakkuvuoka tuorekelmulla ja kaada siihen puolet kuohuviinivaahdosta. Laita päälle kakku ja siten loput vaahdosta.
Peitä riisimuropohjalla. Laita jääkaappiin. Kumoa kylmänä kakkulautaselle.

Peitä koko komeus kermavaahdolla.
Levitä marenkitikut päälle ja ihaile.
Soveltuu lapsille:
ei
Soveltuu kasvissyöjille:
ei
Ohjelmasta:
Reseptin luoja:: Rudolph van Veen