KÄYTÄMME ENSIMMÄISEN JA KOLMANNEN OSAPUOLEN EVÄSTEITÄ PARANTAAKSEMME PALVELUAMME, SOPEUTTAAKSEMME MAINONTAAMME JA TALLENTAAKSEMME MIELTYMYKSENNE SIVUSTOLLAMME. JATKAMALLA SIVUSTOMME KÄYTTÖÄ HYVÄKSYT EVÄSTEIDEN KÄYTÖN. KLIKKAA OHEISTA LINKKIÄ SAADAKSESI LISÄÄ TIETOA EVÄSTEISTÄ (MM. EVÄSTEIDEN INAKTIVOIMISESTA) – EVÄSTEKÄYTÄNTÖ milloin tahansa.

Ok
advertisement
Laajenna hakuaPiilota laajennetut vaihtoehdot

Kirjolohileipä

Arvosana 0/5

Fileoi kalat. Peitä matala vuoka karkealla suolalla. Pilko yrtit, sekoita etikkaan ja limettimehuun ja kaada suolan päälle. Hiero kalafileet seoksella. Anna marinoitua 15 minuuttia.

Sekoita 1 tl hiivaa kulhossa teelusikalliseen maitoa, samaan määrään haaleaa vettä, hyppyselliseen suolaa ja 1 tl sokeria.

Laita jauhot vuokaan, tee reikä keskelle, lisää muna, suola, puolet pilkotusta laventelista, oliiviöljy ja haalea vesi. Sekoita ulkoa keskelle. Lisää hiiva. Vaivaa taikinaksi. Sirottele päälle vehnäjauhoja. Jaa neljäksi palloksi. Poista kivet oliiveista, mausta fleur de selillä ja 1 pilkotulla valkosipulinkynnellä. Avaa taikinapallot ja laita oliivit sisään, lisää vähän oliiviöljyä. Sulje taikina. Peitä lämpimällä pyyhkeellä. Anna levätä tunti lämpimässä paikassa.

Levitä taikina kaulimella kunnes se on puolen sentin paksuinen. Voitele oliiviöljyllä, viinalla ja laventelilla. Leikkaa kalat kuutioiksi ja laita taikinan päälle. Sulje taikina kuten focaccia ja käännä. Anna levätä kymmenen minuuttia. Laita vehnäjauhoilla peitetylle uunipellille ja paista puulämmitteisessä uunissa 25 minuuttia.

Soveltuu lapsille:
ei
Soveltuu kasvissyöjille:
ei
Ohjelmasta:
Reseptin luoja:: Ljubomir Stanisic