KÄYTÄMME ENSIMMÄISEN JA KOLMANNEN OSAPUOLEN EVÄSTEITÄ PARANTAAKSEMME PALVELUAMME, SOPEUTTAAKSEMME MAINONTAAMME JA TALLENTAAKSEMME MIELTYMYKSENNE SIVUSTOLLAMME. JATKAMALLA SIVUSTOMME KÄYTTÖÄ HYVÄKSYT EVÄSTEIDEN KÄYTÖN. KLIKKAA OHEISTA LINKKIÄ SAADAKSESI LISÄÄ TIETOA EVÄSTEISTÄ (MM. EVÄSTEIDEN INAKTIVOIMISESTA) – EVÄSTEKÄYTÄNTÖ milloin tahansa.

Ok
advertisement
Laajenna hakuaPiilota laajennetut vaihtoehdot

Kevyt mansikkakakku

Arvosana 0/5
Mansikkakakun pohja: Vaahdota sokeri ja munat kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon vehnäjauho, mantelijauhe, leivinjauhe, sekä manteliaromi. Sekoita aineet hyvin sekaisin. Laita leivinpaperi uuninpellille ja irtopohjainen kakkuvuoka ilman pohjaosaa leivinpaperin päälle. Kaada kakkupohjaseos irtopohjaisen kakkuvuoan pohjalle. Laita uuniin ja anna paistua noin 10 minuuttia 200-asteisessa uunissa, kunnes pohja on kauniin ruskea ja kypsä.

Mansikkatäyte: Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Laita puolet mansikkasurvoksesta kattilaan ja lisää sokeri. Anna sokerin sulaa. Lisää joukkoon hyvin puristetut liivatelehdet ja anna niiden sulaa. Anna seoksen jäähtyä kokonaan. Lisää jäähtyneeseen seokseen loput mansikkasurvoksesta, sitruunamehu, sekä Ehrmann jogurttirahka. Kääntele lopuksi vaahdotetut kananmunan valkuaiset sekaan niin, että kakkuun tulee kevyen kuohkea täyte.

Siirrä paistettu kakkupohja haluamallesi tarjoilualustalle siten, että irrotettava reunus on vielä tukena. Kaada pohjan päälle mansikkatäyte. Laita kakku jääkaappiin jäähtymään muutamaksi tunniksi. 

Mansikkakiille: Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Laita kattilaan mansikkapyree, sokeri, vanilja-aromi, sekä hyvin puristetut liivatelehdet. Anna seoksen lämmetä ja sokerin ja liivatelehtien sulaa. Anna seoksen jäähtyä hetki ja kaada kakkuvuokaan päällimmäiseksi kerrokseksi.

Anna kakun vielä jähmettyä hetki jääkaapissa. Ota irtokakkuvuoan reunus irti ja koristele kakku tuoreilla mansikoilla ja mintunlehdillä.
Soveltuu lapsille:
ei
Soveltuu kasvissyöjille:
ei
Ohjelmasta:
Reseptin luoja:: Sara La Fountain