KÄYTÄMME ENSIMMÄISEN JA KOLMANNEN OSAPUOLEN EVÄSTEITÄ PARANTAAKSEMME PALVELUAMME, SOPEUTTAAKSEMME MAINONTAAMME JA TALLENTAAKSEMME MIELTYMYKSENNE SIVUSTOLLAMME. JATKAMALLA SIVUSTOMME KÄYTTÖÄ HYVÄKSYT EVÄSTEIDEN KÄYTÖN. KLIKKAA OHEISTA LINKKIÄ SAADAKSESI LISÄÄ TIETOA EVÄSTEISTÄ (MM. EVÄSTEIDEN INAKTIVOIMISESTA) – EVÄSTEKÄYTÄNTÖ milloin tahansa.

Ok
advertisement
Laajenna hakuaPiilota laajennetut vaihtoehdot

Karitsanpotkaa ja linssejä

Arvosana 0/5
Karitsanpotka:

Suolaa karitsanpotkia kevyesti ja anna hetken imeytyä huoneenlämmössä. Paahda potkia oliiviöljyssä haudutuskattilassa. Lisää sekaan kuoritut ja pilkotut juurekset. Lisää yrtit, sekä vettä ja valkoviiniä yhtä paljon siten, että potkat peittyvät. Anna potkien hautua joko miedolla lämmöllä liedellä tai 120 asteisessa uunissa 3-4 tuntia kunnes liha on mureaa ja irtoaa luusta.

Nostele potkat pois liemestä ja siivilöi liemi toiseen kattilaan. Keitä liemi kasaan. Lisää lopuksi nappi voita, muutama oksa timjamia ja kynsi valkosipulia. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile karitsanpotkan kastikkeena.

Linssit:

Huuhtele linssejä kylmässä vedessä. Voit myös halutessasi liottaa niitä 30min kylmässä vedessä. Kuutioi kaikki kasvikset. Kuullota kasviksia oliiviöljyssä kattilassa tai pannulla lähes kypsiksi. Lisää linssit ja valkoviini. Anna hautua niin että linssit peittyvät. Voit lisätä vettä tai esimerkiksi karitsan haudelientä nesteen haihtuessa. Kun linssit ovat kypsiä, siivilöi pois ylimääräinen neste. Pyöräytä voi linssien sekaan ja mausta suolalla sekä mustapippurilla. Tarjoile karitsanpotkan kanssa.
Soveltuu lapsille:
ei
Soveltuu kasvissyöjille:
ei
Reseptin luoja:: Kalle Kiukainen